Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Fél tucat serleggel tért haza a Mercarius Rally1 Bajnokság idei hatodik versenyéről a Vértes Rallye-ról a Horváth Rallye Ase versenyzőpárosa a Németh 8V Péter - Sztanics Márió duó.

A srácok a verseny hivatalos tesztjén próbálták bepótolni, hogy két hónapig nem ültek versenyautóban. Több beállítást kipróbáltak és kellő motivációval álltak neki a szombati programnak.

„A Vértes Rallye felkészülésem mondhatni eddig a legjobb volt idén, sokkal jobb volt minden, teljes odaadással és alázattal álltam neki a versenynek és ez meg is mutatkozik az eredményünkön” – értékelte a versenyt Németh 8V Péter, majd hozzátette. „Nagyon élveztem a hétvégét, ami a verseny hivatalos tesztjén kezdődött, ahol sikerült menni harminc kilométert. A korábbi fék problémákat kizártam fejben és csak a vezetésre koncentráltam. Volt egy – két apró hibánk, de műszaki problémák nélkül sikerült lehozni a versenyt. A lemaradásom az elmúlt két hónapnyi versenyhiányból fakad, kezdetben egy kicsit lazábban mentem.”

Volt bennük egy kis óvatosság, hiszen az év sok mindent tartogatott eddig a számukra, ezen a versenyen mindenképpen ott szerettek volna lenni a célban.

„Az első napi hátrányunkat a hármas szakaszon tetőzhettük meg, amikor a sportbíró szólt a rajtban, hogy az egyik balos kanyar kicsit olajos. Lehet ott picit szétszórt lettem, minden balos kanyarban óvatoskodtam, amíg oda nem értünk az ominózus balos kanyarhoz” – tette hozzá Péter.

A vasárnapi napjuk már sokkal jobban sikerült és végül abszolútban, a kategóriájukban és a két kerekes kupában is serleget és fontos pontokat szereztek.

„Vasárnapra összeszedtünk egy perc hátrányt, ami miatt az első hely már távolinak tűnt, de mindenképpen dobogón szerettünk volna végezni. Ráti Gergővel nem bírtunk egész hétvégén, neki nagyon jó versenye volt, de mindent megtettünk, hogy jól végezzünk. Az Országos Rallye Challenge abszolút ötödik helyezése nem rossz eredmény, de mi mégis a kategóriánkat figyeltük, ahol meg lett a második hely és ORC 2WD-ben pedig harmadik helyen zártunk” – zárta a beszélgetést Németh 8V Péter.

A folytatásban a srácok a Pécs Rallye-n szeretnének elindulni, ami a legendás pécsi hegyi pályán zajlik majd.

Köszönjük Partnereinknek: Jégszilánk Kft., Mirelit Mirsa Zrt., IEJ Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Dextron kft., Ak Steel Kft., Choko Kft., Fiscat Online Pénztárgép, Kereken-Oil Kft., Ikan Kft., Alox Kft., Prior Kft., Röplap Bt., KBT Dekor Hungary Kft., PSL Hungary Kft., Twolex Kft., Centrum Oil Kft., Gumicentrum Kft., Pannon Led Kft., Bervent Hő - és Légtechnikai Kft., Arrabona Konstrukt Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Selmeczi és Társa Mérnöki Kft., Teherati 2006 Kft., Ecovictum Kft., TT Gumiabroncs Bt., Berger Stanc Kft., RodeoMAX Internet Szolgáltató, Lubricants Hungary Kft., Komprádor Kft., Stihl R-Agrikol Kft., Hiröstech Kft., Invu napszemüveg, Heavy Tools.

Legfrissebb cikkek