Az abszolút hatodik és kategória második helyen zárta a Vértes Rallye-t a Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa, a Strider Zoltán Apkó András duó, akik a verseny felét kuplung problémákkal teljesítették.

Jól kezdődött számukra a verseny, az első kör után az abszolút negyedik helyen álltak.

„Jó kis visszatérés volt, itt bármi benne volt a pakliban. Nem hiányzott a műszaki hiba, de tény így sokkal jobb sztorikat lehet majd mesélni, ha visszaemlékezünk a versenyre. Meg volt a tempónk, hogy harcolhassunk a dobogós helyekért és annak ellenére is elégedettek vagyunk, hogy a technika megtréfált egy kicsit” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán.

A kettes gyorsaságin meg kellett előzniük Janovich Rolandékat, akik megütötték az autó hátulját és pont ők teljesítették ezt a gyorsot utolsóként, ami Kaptás Leviék balesete miatt etap lett.

„Remélem, a fiúk jól vannak, az autót elnézve nagyon nagy baleset lehetett. Felépülést kívánunk mindkettőjüknek” – folytatta Zoli.

A negyedik szakasz eredmény még jó volt, bár a fiúk elmondása alapján ott már volt valamilyen süvítő hang. Innentől a kuplung ellenük dolgozott, már a szervizben kisebb csapatvitába keveredtek volt, aki nem kínozta volna tovább az autót, de a fiúk a folytatást akarták.

„A kinyomó csapágy a vétkes, ami valahogyan keresztbe fordult és az kezdte el kiemelni a kuplungot. Magunk sem értjük, mert ilyennel korábban még nem találkoztunk. A verseny végére a csapágy lila színűvé változott. Az ötödik és hatodik szakaszokon lendületből próbáltunk menni, de nagyon visszacsúsztunk. Az utolsó kör eső felhői jelentették a megváltást, ott 19-re húztunk lapot és felraktuk a kopott eső gumijainkat. Bejött, mert Pusztavámon abszolút harmadik időt mentünk, amivel feljöttünk az abszolút ötödik helyre. Sajnos az utolsó szakasz rajtjában teljesen beesett a pedál és onnantól nagyon megszenvedtünk a célig, majd onnan a bontásig” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

A fiúknak megjött a kedvük a versenyzéshez, de a mai napon kiderült idén nem rendeznek több Rallye2-es versenyt.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet