Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 11 gyorsasági szakaszból kilencet nyert Szauer Gergő és Kerék István Peugeot 208 Rally4-gyel a Vértes Rally kétkerék-hajtású értékelésében, vagyis 49,8 másodperc előnnyel győztek.

A 2wd mellett az RC4-es kategóriát és a Peugeot Kupát is megnyerték, sőt mind a három értékelésben az első és a második napi, illetve az erőgyorsasági győzelmeiért járó bónusz pontokat is bezsebelték, így mind a három kategóriában 21 pontot gyűjtöttek. És akkor a hab a tortára: abszolút értékelésben, több R5-ös autót is megelőzve, az abszolút nyolcadik helyen végeztek, amely nem csak bravúros teljesítmény, de Szauer pályafutása legjobb Rally1-es eredménye is egyben.

A Hideg Team SE versenyzőpárosa ezzel a 2wd és az RC4 bajnokság élén egyaránt 11 pontra növelte előnyét, a Peugeot Kupában pedig annak ellenére, hogy az eddigi négy versenyből csak kétszer indultak, a harmadik helyre kapaszkodtak fel, mindössze kilenc pontra a bajnokságot vezető páros mögött.

„Nagyon jó verseny volt – lelkendezett Szauer Gergő. – Szeretem az ilyen gyors pályákat. Kerék Pisti a verseny előtt is elmondta, hogy csak a bajnokság és csak a kétkerekes bajnokság számít, úgyhogy ésszel menjünk. Próbáltam a lehető legkevesebb kockázatot vállalni és a biztonságos célba érkezést szem előtt tartani.

Az autó nagyon jól viselkedett, ezeken a pályákon azért elég keményen használjuk a Rally4-eseket. Egyszer kellett rátölteni szervo olajat, de ezen kívül mindent kibírt. Nagyon tetszett, hogy az összes padkavédelem – a beton lábon álló karók – mindenhol a helyükön voltak, így amelyik kanyarra azt írtuk fel, hogy nem lehet levágni, azt nem is lehetett, és nem is volt kihordásos. Ez még plusz önbizalmat adott.

Pistivel nagyon jó ritmust kaptunk el és nagyon jó volt látni, hogy ennyi szurkoló jött ki a pályákra.

Bár a 2wd-re és az RC4-re koncentráltunk, a győzelmünkkel még a Peugeot Kupában is egészen jól állunk, Nyíregyházán bármi megtörténhet. Nagyon örültem annak is, hogy egy Rally4-es autóval az abszolút nyolcadik helyen végeztünk. Azt akartam mondani, hogy kétkerekes autóval ez volt a legjobb Rally1-es eredményem, de aztán rájöttem, hogy nem csak kétkerekessel.

Nem is tudom, mit kívánhattunk volna még többet ennél. Nagyon jót versenyeztünk és nagyon boldogok vagyunk.“


2WD Kupa állása hat futam után
1. Szauer–Kerék    66 pont
2. Német–Szőke 55 pont
3. Hangodi–Bunkóczi 33 pont
4. ifj. Fekete–Begala 28 pont
5. Herczig–Bán 22 pont

RC4 bajnokság állása hat futam után
1. Szauer–Kerék    66 pont
2. Német–Szőke 55 pont
3. Hangodi–Bunkóczi 33 pont
4. ifj. Fekete–Begala 28 pont
5. Herczig–Bán 22 pont

Peugeot Kupa állása négy futam után
1. Német–Szőke    48 pont
2. Hangodi–Bunkóczi 40 pont
3. Szauer–Kerék 39 pont
4. Trencsényi–Szegedi 29 pont
5. Viszló–Czakó 17 pont

(A bajnokságok állása nem hivatalos, a csapat számítása szerinti)

Legfrissebb cikkek