Az idei első Rallye2-es versenyére készül a Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó, akik Magyarországon elsőként vetik be rallyban a Gulf Racing Fuel versenyüzemanyagot.

Zoli és Andris az idei évben csak kisebb versenyeken vett részt, köszönhetően annak, hogy az autójukat még tavaly darabokra szedték és nagyon lassan érkeztek meg hozzá az új alkatrészek. Amire az autó elkészült már csak versenyre volt szükség, hogy éles körülmények között ki is próbálhassák.

„Végre elkészült az autónk, ami megkapott minden olyan pluszt, ami eddig hiányzott belőle. A szerdai napon sikerült is tesztelni vele és azt kell mondjam, mind az áttétel, mind a futómű fejlesztés nagyon az előnyére vált” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán, majd hozzátette. „Új csapatot állítottunk össze, tagjai családi és baráti szálakból áll, akik korábban nem versenyautó szereléssel foglalkoztak. A teszten erre is figyeltünk, lepróbáltunk mindent, a tankolástól a gyors átvizsgálásig.”

A fiúk pontosan egy éve a Vértes Rallye-n mentek utoljára a bajnoki futamon és nagyon szeretnek erre a környékre versenyezni járni.

„Régre visszanyúlik az ismeretünk a pályákkal kapcsolatban. A Rali-Túra körszakban kezdünk el a környéken versenyezni, mentünk rajtuk kis és nagy autóval is. Sok sikert értünk el itt korábban és csak bízni tudok benne, hogy idén sem lesz ez máshogy. Nagyon szeretem ezeket a pályákat, jók a ritmusváltásai és a változatos aszfalt minőség is tetszik” – tette hozzá Zoli.

Nem csak az lesz idén új számukra, hogy a Rallye2-ben mennek és teljesen felújított kocsival, hanem az is, hogy Magyarországon elsőként ők tankolnak a Gulf Racing Fuel versenyüzemanyagból rallyautóba.

A 2021-es Vértes Rally a Rallye2 számára szombaton rajtceremóniával indul, majd nyolc gyorsasági után a móri célceremónián ér véget.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet