Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy negyedik és egy harmadik helyet szerzett Losonczy Levente a V4-sorozat keretében megrendezett Bohemia Clio Kupa utolsó előtti állomásán, a Slovakia Ringen. Az MHH Kart Team versenyzője ezzel négy ponttal csökkentette hátrányát a bajnokság harmadik helyezettjéhez képest, amely így mindössze három pontra olvadt.

„Küzdelmes, de jó hétvégénk volt – mondta Losonczy Levente.A Slovakia Ringet már jól ismerjük, sok adatunk van róla. Az időmérő előtt háromszor léphettünk pályára, de mivel nem voltak változó körülmények, ezért ez elég is volt.

Az időmérőn az első gyors köröm nem sikerült, csak a hetedik helyen álltam, ezért úgy döntöttem, hogy a másodikban nem kockáztatok. A kör közepéig egálban voltam az elsővel, de az utolsó kanyart nem mertem megkockáztatni, így negyedik időt futottam. Ez is volt tulajdonképpen a cél, a Slovakia Ringen az első két sor a fontos.

Az első verseny rajtja után csapattársamnak, Hatvani Bálintnak nem fogtak a fékei, megforgott, nekem pedig a porban kellett kikerülnöm. Ezzel ugyan feljöttem a harmadik helyre, de pár kanyar után tisztult csak ki a gumim, ami alatt megelőztek. A negyedik helyen vonatozva értem célba.

A második versenyre az első hét helyezettet fordították meg, így a negyedik helyről rajtolhattam. Volt egy kis riadalom a rajtrácsra felálláskor, mert fellevegősödött a kuplungom, így amikor egyesbe raktam, elkezdett előre gurulni az autó. Nagyon óvatosan rajtoltam, nehogy bemozduljak és korai rajt miatt megbüntessenek. Ez olyan jól sikerült, hogy egy nagyon rövid féktávval két versenyzőt is megelőztem az első kanyarban, a kör vége előtt pedig az élre álltam.

210825 losonczy slovakiaring n2

Egy körön keresztül vezettem, majd utolért a két svéd versenyző. Nagyon korrekt, pár körös csatában előztek meg. Sajnos miután elmentek mellettem, leszakadtam, nem tudtam tartani velük a lépést, de így is harmadiknak futottam be.

Nagyon örülök a dupla pontszerzésnek és annak is, hogy a bajnokságban három pontra csökkentettem a hátrányomat a harmadik helyezettel szemben. Az edzés tempóm jó volt, már csak azt kell megtanulnom, hogy ilyen nagy melegben hogyan osszam be a gumikat a versenyre.

A szezonzáró hétvégén, Brnóban nagyon szeretném megszerezni a bajnokság harmadik helyét.

Losonczy Levente, MHH Kart Team eredmények:
Időmérő: 4.
1. futam: 4.
2. futam: 3.

Eset V4 Clio Kupa állása nyolc futam után:
1. Filip Sandström 229 pont
2. Erik Bertilsson 163 pont
3. Yuuso Panttila 99 pont
4. Losonczy Levente 96 pont
5. Hatvani Bálint 85 pont
6. Richard Meixner 65 pont
7. Miha Primozic 61 pont
8. Sandi Jeram 40 pont
9. Yasmeen Koloc 35 pont
10. Igor Tomljanovic 20 pont

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek