Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az első sorba kvalifikálta magát Losonczy Levente a Bohemia Clio Kupa negyedik hétvégéjén, a horvátországi Grobnikban. A rajt után elsőnek jött el, de az év eleje óta áhított győzelem egy apró hibán elúszott, és Levi kiesett. A második futamban megintcsak kalandosan szerezte meg az ötödik helyet, amivel a bajnokságban a negyedik helyen áll.

„Nagyon készültünk Grobnikra, mert itt mindig jól szerepeltünk – mondta Levi. – Összesen két szabadedzés volt, ami az egész bajnokságban a legrövidebb felkészülést jelentette. Az autót azonban a tapasztalataink alapján könnyen beállítottuk. Nagyon jó is lett. A Zsille Motorsportos csapattársam, Hatvani Bálint szerzete meg a pole-pozíciót, én lettem a második.

A rajtnál Bálintnak volt egy kuplung problémája, ami miatt hamarabb mozdult be a Cliója. Én pedig öt centivel túllógtam a rajtvonalon. Belülről nagyon nehéz ezt látni, kívülről nem kaptam hozzá segítséget, ezért úgy álltam fel, ahogy éreztem. Bálint a kuplung hiba miatt kicsit beragadt, le tudtam rajtolni. Az első két helyen mentünk, amikor mind a ketten stop and go büntetést kaptunk.

A kálváriám itt nem ért véget. A rádióm rosszul működött, ahogy jöttem be a bokszba, azt hallottam, hogy parc fermé. Utólag kiderült, hogy Bálintnak mondták. Nagyon stresszes helyzet volt, nem értettem, hogy miért kell parc fermébe állnom, de gondoltam, hogy a csapatom tud valamit, amit én nem. Beálltam a parc fermébe és ezzel kiestem a versenyből. A sima stop and góval feljöhettem volna az ötödik helyig.

Tanulságos dolog volt mind a kettő: a rajtrácsra felállás és a parc fermébe kiállás is. Legközelebb biztos jobban kezelem mind a két helyzetet.

A második futamban a 11. helyről rajtoltam feljöttem egészen a negyedik helyig. Bálint volt a második, de a cél előtt előre engedett, hogy több pontot szerezzek a bajnokságban. Utólag kiderült, hogy pályaelhagyásért kaptam öt másodperc büntetést, így az ötödik helyen végeztem.

Kalandos hétvégénk volt. Az edzéstempónk nagyon biztató, úgyhogy az utolsó két hétvégén még bármi megtörténhet.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25. eredmények:
Időmérő: 2.
1. futam: kiesett
2. futam: 5.

Eset V4 Clio Kupa állása nyolc futam után:
1. Filip Sandström 178 pont
2. Erik Bertilsson 127 pont
3. Yuuso Panttila 78 pont
4. Losonczy Levente 71 pont
5. Hatvani Bálint 71 pont
6. Richard Meixner 62 pont
7. Miha Primozic 57 pont
8. Yasmeen Koloc 35 pont

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek