Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy hete még a zuerai pályát tanulta Krózser Menyhért a Champions of the Future bajnoki fordulóján. Ezt a tudását szerette volna eredményre váltani a gokart Európa-bajnokság futamán, amely részben sikerült is. A harmadik előfutamában egy jó rajtot követően végre megtapasztalhatta, milyen az Eb OKJ kategóriájának élmezőnyében versenyezni.

Szabadkártyával indulhatott az MHH Kart Team versenyzője a gokart Európa-bajnokság zuerai hétvégéjén. Mivel nem nevezett a teljes sorozatra, egy versenyt választhatott. A döntés azért esett a spanyol pályára, mert itt az előző hétvégén a Champions of the Future sorozat futamát rendezték, így két hét alatt két versenyen állhatott rajthoz. Ráadásul mind a két sorozatban a váz, a motor és a gumi is azonos, így nem kellett különböző körülményeket megszokni.

Menya az első héten a pályát tanulta, a másodikra viszont eredményt ígért.

„Ezt részben sikerült megvalósítanom – mondta a mindig önkritikus versenyző. – Az edzéseken jó volt a tempóm, de az időmérőn elkövettem egy hibát: úgy engedtem el a mezőnyt, hogy közben lementem a poros ívre. Az MG guminak meg az a sajátossága, hogy nehezen tisztul. A leintés utáni köröm lett volna jó. Így a csoportomban 17., összesítettben 66. lettem.

Mind az öt előfutamban a 22. helyről rajtoltam. A gokartban, a rajt után általában a belső ív a legjobb, ott lehet sokat nyerni, de a zuerai pálya nagyon érdekes, itt néha jobban jársz a külső ívvel. Az első két előfutamban a belső ívet választottam, ami nagyon nem jött be, másodszorra ki is löktek.

A harmadik futamban megpróbáltam a külső ívet, ami nagyon működött, feljöttem a kilencedik helyre. Ebben a mezőnyben óriási a különbség a top tízben vagy azon kívül versenyezni. Hátul inkább a daráló érvényesül, elöl van szükség az igazi tudásra. Jó volt ezt megtapasztalni, bár nem tartott sokáig, mert az egyik kanyarban kilöktek, ezért visszaestem a 20. helyre.

A következő két futamon nem volt rossz a rajtom, de nem sikerült annyit előrejönni. A rövid, hatkörös futamokon pedig nincs sok időd javítani. Az utolsó futamban már nagyon érezhető volt, hogy a motorom nincs a topon, de nem akarom erre fogni az eredményt. Én is szerepelhettem volna jobban.

Pozitívuma a hétvégének, hogy a zuerai pályát most már nagyon jól ismerem és hogy ha rövid ideig is, de tudtam az élmezőnyben menni. Ezt szeretném a következő versenyeimen minél többször megismételni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OKJ kategória
Résztvevők: 83
Időmérőfutam: 17.
Időmérő összesített: 66.
CF előfutam: 22.
AF előfutam: 24.
BF előfutam: 20.
DF előfutam: 14.
EF előfutam: 23.
Előfutamok összesített: 67.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek