Újra az utolsó szakasz történése keserítette meg a Horváth Rallye Ase Hondás versenyzőpárosának életét. A Németh 8V Péter – Sztanics Márió duó az 54. Mecsek Rallyen a cél előtt négy kanyarral bekövetkezett műszaki hiba miatt veszítette el a P13-as kategória és az Országos Rallye Challenge 2WD Kupájának dobogós helyeit.

A páros már a verseny előtt összeomlott, hiszen a Németh 16V Péter - Spitzer Gábor duó műszaki hiba miatt már az első szakasz előtt kiesett, így nem tudták összemérni magukat a versenyen.

„Az első szakasz rajtja előtt a rajtvárakozóban jött a telefon, hogy édesapáméknak nem sikerül elrajtolni az szakaszon, mert az etap útvonalon leégett az AC kábel. Itt egy világ omlott össze bennem, mert nagyon szerettünk volna ellenük versenyezni. Sajnos ez rányomta a bélyegét a versenyzésünkre is, hiszen mondhatjuk az első esti szakaszon csak legurultunk” – kezdte az értékelést Németh 8V Péter. „Nagyon rossz eredményt hoztunk össze és a gyors végén elveszítettük a másik hazai ellenfelünket is, mert Ráti Gergőék autója kigyulladt.”

Másnap jól kezdtek, megnyerték az első kör első szakaszát, ahol egész nap nem találtak legyőzőre.

„Korábban említettem, az Árpádtető – Orfű szakaszt nagyon szeretem, ez ki is jött az időeredményeken, de sajnos a többivel nem voltam kibékülve. Biztosan bennem volt a múltkori fékhiba és nem bíztam eléggé az autóban. A szűkebb szakaszokon szenvedtünk a fékkel, de ennek ellenére a verseny utolsó szakaszáig ott voltunk a dobogó második fokán, lőtávolságban a vezető helytől” – tette hozzá Péter.

Az utolsó szakasz hozta a fekete levest, ahol eltörött az egyik féltengelyük és ez a versenyükbe került.

„Az utolsó szakaszon a vége előtt picivel eltörött a féltengelyünk és majdnem nem tudtunk lejönni a gyorsasági szakaszról, de szerencsére a nézőknek köszönhetően nem maradtunk ott és eljutottunk a célig és értékes pontokat tudtunk szerezni, de a második helyről lecsúsztunk a negyedikre. Nem vagyok elégedett magunkkal, annak ellenére, hogy mentünk ORC abszolút harmadik helyet és három szakaszt meg tudtunk nyerni. Szeretnénk eljutni egy pontra, de ettől még messze vagyunk. Fel kell nőni a feladathoz és félre kell tenni a csalódásokat és menni kell előre” – zárta a beszélgetést Németh 8V Péter.

Köszönjük Partnereinknek: Jégszilánk Kft., Mirelit Mirsa Zrt., IEJ Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Ak Steel Kft., Choko Kft., Fiscat Online Pénztárgép, Kereken-Oil Kft., Ikan Kft., Alox Kft., Prior Kft., Röplap Bt., KBT Dekor Hungary Kft., PSL Hungary Kft., Twolex Kft., Centrum Oil Kft., Gumicentrum Kft., Pannon Led Kft., Bervent Hő - és Légtechnikai Kft., Arrabona Konstrukt Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Selmeczi és Társa Mérnöki Kft., Teherati 2006 Kft., Ecovictum Kft., TT Gumiabroncs Bt., Berger Stanc Kft., RodeoMAX Internet Szolgáltató, Lubricants Hungary Kft., Komprádor Kft., Stihl R-Agrikol Kft., Hiröstech Kft., Invu napszemüveg, Heavy Tools.