Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Nyír1 Baja technikás pályái mindenkit próbára tesznek majd. A volt magyar miniszterelnök, Kállay Miklós versenyautója, egy Ford A modell is ki lesz állítva a nagykállói szervizparkba.

Már nincs két hét, és július 8-10. között Nagykállón folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Folyamatosan érkeznek a nevezések a Nyír1 Bajára, melyen ott lesz a rajtnál az elmúlt évek magyar bajnoka, a Dakart többször is teljesítő Miroslav Zapletal. Sőt, a viadalnak ezúttal történelmi múlttal rendelkező „vendége” is lesz, melyet Belicza László, Kállósemjén polgármestere hoz el Nagykállóra.

A tavalyi, versenymentes év után a poraiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki, amelyből két viadalt – Riverside Baja és a Baja Satu Mare – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnnyel. A harmadik versenyre, a Nyír1 Bajára július 8-10. között kerül sor, mégpedig Nagykállón rendezik meg, és ez a verseny nemcsak a hazai bajnokság harmadik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása is lesz egyben. A látványra és a nagy küzdelemre már most fogadni lehet, hiszen mindkét eddigi versenyt megnyerő páros, a Miroslav Zapletal, Marek Sykora (Riverside Baja) és az összetettet vezető Molnár Balázs, Molnár Gabriella (Baja Satu Mare) is rajthoz áll.

„Javában zajlik már a nevezés, és az eddigiek alapján kijelenthetem, nagyon komoly nemzetközi és magyar mezőny gyűlik majd össze Nagykállón, hiszen a legjobb hazai versenyzők mellett újra visszatér közénk Miroslav Zapletal is. Homokos talajú pályákon összesen a két nap alatt 265 kilométert kell majd az indulóknak megtenni. Ráadásul az előrejelzések szerint nagyon jó idő várható, így minden adott lehet egy igazi, klasszikus nagy versenyhez” – mondta Csató Attila, a verseny szervezője.

A pályán zajló küzdelem mellett a szervizparkban is lesz egy igazi, történelmi látványosság. Belicza László, Kállósemjén polgármestere elárulta, a nagyközség tulajdonában lévő, 90 éves Ford A modellt is megcsodálhatja minden érdeklődő. Ezzel a modellel indult annak idején hazánk egykori miniszterelnöke, Kállay Miklós a Debrecen-Tokaj versenyen.

„Örömünkre szolgál, hogy kiállíthatjuk a Nyír1 Baján a büszkeségünket. Annak idején, a francia-holland határon találtunk rá és vásároltuk meg az autót. 2015-ben teljesen felújítottuk, és azóta működőképes. Persze vannak vele időnként gondok, szeszélyes, mint egy ilyen idős hölgy” – árulta el Belicza László.
 
A versenyről bővebb információ a terep-rallye.hu portálon és a verseny hivatalos Facebook oldalán található.

Legfrissebb cikkek