Új csapatban és új vázzal versenyzett Krózser Menyhért a WSK Euro Series harmadik futamán, az olaszországi Sarnóban.

Az MHH Kart Team pilótájának a műszaki hátteret ezúttal a Kosmic gyári csapata szolgáltatta. Az idő rövidsége miatt Menya nem tudta tesztelni az új vázat, illetve a jól tapadó gumikkal is kevesebb volt a tapasztalata. A sok ismeretlen ellenére nagyon jó rajtjai voltak, de a szerencse ezúttal nem állt az oldalán. Az előfutamok során kétszer is ütközésbe keveredett, beesett a spoilere, amiért büntetést kapott, így nem jutott az elődöntőbe. Ennek ellenére nagyon pozitívan értékelte a hétvégét, amelyen komoly fejlődési folyamat indult el.

„Most mentem először az új vázzal, ami nagyon jó, de még ki kell tapasztalnom – mondta Menya. – A szabadedzéseken jól indult a hét. Ekkor még nem volt annyira felgumizva a pálya, nekem pedig idén nagyobb tapasztaltom van rossz tapadási körülményekkel. Ahogy gumizódott a pálya és jött a tapadás, úgy veszítettem a tempómból. Különösen a féktávokkal voltak gondjaim ezen a hétvégén. Mese nincs: tesztelnünk kell, hogy meg tudjam szokni az új vázat és a WSK-ban használt gumikat.

Az időmérőm nem sikerült valami fényesen, így az összes előfutamban a 23. helyről rajtoltam. Az elsőben egy védekezés során lecsúsztam a poros ívre, majdnem megérintettem a falat is, amivel sok pozíciót veszítettem. A rajtjaim jók voltak, két futamban is sikerült feljönni a 14. helyre, de mind a kétszer beesett a spoilerem, ami miatt büntetést kaptam. Az utolsóban pedig kétszer is kivezettek a pályáról. Így összesítettben három hellyel maradtam le az elődöntőről.

Sok hibát követtem el ezen a hétvégén, a vázban és a gumihasználatban is maradt még bőven, de tesztelünk, tesztelünk, és jó lesz. Nagyon bizakodom, ezen a hétvégén jó útra léptünk, sok munka van még hátra, de látom, hogy jönni fognak az eredmények.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OKJ
WSK Euro Series, Sarno (Olaszország) 2021. június 25–27.
Résztvevők: 85
Időmérőfutam: 23.
Időmérő összesített: 67.
AB előfutam: 25.