Újabb küzdelmes versenye volt Losonczy Leventének a Central European Rotax Max Challenge (CEE) második fordulóján, Kecskeméten.

A teljes SeniorMax mezőnynek kalandosra sikeredett időmérője mellett az MHH Kart Team versenyzője ismét poszt-COVID tünetekkel küzdött, pillanatok alatt elfogyott a levegője. Azonban Levi nem adta fel és még a szuperdöntő utolsó kanyarjában is előzött egyet. A hétvége összesített eredménye alapján a nyolcadik helyet szerezte meg.

„Kalandos hétvégém volt megint – nevetett Levi. – A pénteki szabadedzéseken elektronikai problémánk volt, nem is nagyon tudtam tiszta kört futni. Szombaton a sorsolt motorral már nem volt ilyen gondunk, a nyolc edzés pedig elég volt arra, hogy a pénteken elmaradt beállításokat megtaláljuk.

Vasárnap az időmérőt a teljes mezőny elrontotta. Az edzés kezdete után egy percünk van, hogy elhagyjuk a rajtvárakozót. Mindenki addig taktikázott, hogy ez nem sikerült, úgyhogy az időmérő körünk érvénytelen lett. Végül abban a sorrendben rajtoltunk, ahogy a pályára léptünk. Így a 16. helyről rajtolhattam.

A legnagyobb gondot nem is ez okozta, hanem hogy újra előjött a levegőhiány. Trinecben (a CEE első futamán) is ezzel küzdöttem, akkor nem sokkal a verseny előtt kaptam meg a második védőoltást. Utána még volt egy pár nehéz napom, de Poznanban a Clio Kupa futamon egyáltalán nem éreztem semmit. Ezért is volt meglepő, hogy megint elfogyott a levegőm.

Az elődöntőben a 16.-ról a 11. helyre jöttem fel, a döntőben 9. lettem, a szuperdöntőre viszont nagyon elfogyott a levegőm. Még soha sem tapasztaltam olyat, hogy versenyzés közben azzal kelljen foglalkozni, hogyan lélegzem. A harmadik kör után már azon gondolkoztam, hogy kiállok, de aztán arra gondoltam, hogy most már csak azért is megmutatom és megcsinálom a 16 kört.

Nem volt könnyű, de meglett. Ezen a versenyen fordított irányban használtuk a kecskeméti pályát, amin így elég nehéz előzni. Sokáig mentem az előttem lévő nyomában, gyorsabb is voltam nála, de nem találtam rajta fogást. Végül a mögöttem jövő megelőzött engem és az előttem lévőt is, én tudtam utána menni, úgyhogy a pozíciómat megtartottam. Az utolsó kör utolsó kanyarjában pedig bedobtam magam a kanyarban és sikerült egyet előznöm, így lettem 10., a hétvége összesített eredménye alapján pedig 8.

A héten megyek egy poszt-COVID vizsgálatra, most az az elsődleges célom, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat és nagyon szeretnék már egy jó CEE versenyt teljesíteni.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax
Central European Rotax Max Challenge 2. futam, Kecskemét 2021. június 25–27.
Résztvevők: 22
Időmérő: 16.
Elődöntő: 11.
Döntő: 9.