Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel és Kocsis György letette az idei szezonnyitó futamon a névjegyét a Mitropa Kupa keretein belül. A siófoki páros győzelemmel nyitott a nemzetközi mezőnyben, és a folytatásban is ez lenne a céljuk.

A június 25-26-ai 54. Mecsek Rallyn meg is lesz erre a lehetőségük. Habár jelen esetben, a Mecsekben a hazai ellenfelek jelenthetik majd a potenciális veszélyforrást...

Gyarmati Ariel: Nagyon várjuk az idei Mecsek Rallyt, hiszen nem csak hazai forduló lesz, de a Mitropa Kupa Bajnokság következő állomása is. A legutóbbi, velenjei futamon rendkívül jól éreztük magunkat, amihez kimagasló eredmény is párosult, így nem volt kérdés, hogy most is a nemzetközi mezőnybe adjuk le a nevezésünket.

A legnagyobb problémánkat valószínűleg a forróság fogja okozni, hiszen elég megterhelő lesz 10 szakaszt 37 fokos hőségben, egy motor által fűtött versenyautóban, tetőtől talpig védőfelszerelésbe öltözve teljesíteni. Hosszú és nehéz verseny lesz, ahol a régi ellenfeleinkkel fogunk igazán küzdeni. Igaz, csak Matics Misiék indulnak majd velünk együtt a Mitropa értékelésben, Rongits Attiláék és Maricsek Mikiék "csak" az ORB-ben, de így is érdekes és komoly csaták várhatók a számunkra hazainak minősített versenyen.

A Mitsubishin mindössze a futóművet állítottuk át, de azt teljesen, annak érdekében, hogy az autót lejjebb tudjuk ereszteni, és ezáltal áthelyezzük a súlypontját. Bízom benne, hogy ez pozitívan fog kihatni a technika viselkedésére is, és stabilabb lesz az autó a korábbiaknál. A megváltozott paraméterekhez csütörtökön, a hivatalos teszten fogjuk majd finomra hangolni a kocsit, hogy élesben a lehető legjobb eredményt érjük el vele, problémamentesen.

Eredmény tekintetében mi most is a nemzetközi értékelést nézzük majd. Jó lenne folytatni a Velenjében elkezdett szériát, és megnyerni az itthoni fordulót is, hogy 2/2 legyen a mérlegünk. Ezen a futamon már a nézők is a helyszínen szurkolhatnak, így minden érdeklődőt szeretettel várunk a pályák szélére!

Kocsis György: Szerda délelőtt utazunk le a helyszínre, majd csütörtökön és péntek délelőtt a pályabejárással folytatódik a programunk. Péntek este kezdődik a hivatalos esemény az ünnepélyes rajtceremóniával Pécsett, a Széchenyi téren, majd még aznap este sötétben fogunk menni egy gyorsaságit. A verseny további részét egy napba sűrítve, szombaton fogjuk teljesíteni: összesen 506 km össztávot, amin belül 132 km a versenytáv, 4 különböző szakaszon.

A pályák ismerősek, csak annyiban lesz újdonság, hogy Árpádtetőről mi még nem mentünk együtt Ariellel. Nem csak ennél a gyorsnál, de a többi esetében is abban maradtunk, hogy újra írjuk az itinereket. Az oka ennek egyszerű: a Mitropa Kupa-beli sikeres szereplés érdekében a lehető legprecízebben szeretnénk felkészülni.

A terv mindig az, hogy nyerni megyünk, és ez most sincs másképpen. Biztosan nem lesz gyerekjáték, elsősorban a már jól ismert versenytársak miatt, de nem állunk oda a rajtba feltett kézzel a Mecsek Rallyen sem.

Legfrissebb cikkek