Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mitropa Kupában is letette névjegyét Gyarmati Ariel és Kocsis György. A siófoki páros hosszú tervezgetés után idén végre a nemzetközi mezőnyben is rajthoz állt, méghozzá a bajnokság szezonnyitó futamán.

A Velenje Rallyn rengeteg jó élménnyel gazdagodtak, a versenyzés minden méterét élvezték, amihez egy fantasztikus eredmény is társult.

Gyarmati Ariel, Kocsis György: Fantasztikus élménnyel gazdagodtunk a hétvégén, ráadásul, amiért mentünk, azt meg is kaptuk: sikeresen teljesítettük az első nemzetközi versenyünket, tisztességgel helyt álltunk a Velenje Rallyn.

A teljesen ismeretlen pályák ellenére egy nagyon jó itinert állítottunk össze pénteken, a pályabejárás alkalmával. Hat darab, változatos és nehéz szakasz várt ránk szombaton. Kanyar kanyar hátán, egyenesen alig autóztunk, így nekünk is sokat és precízen kellett dolgoznunk. A rövid etapok nem csak felpörgették a programot, de fel is adták a leckét, hogy hogyan hűtsük le az autót, a fékeket, nehogy túlmelegedjenek – szemben az itthoni derbikkel, ahol pedig a megfelelő bemelegítésre kell odafigyelnünk. Viszont az utak minősége kifogásolhatatlan volt, egyetlen egy kátyú nem volt rajtuk, ami megnehezítette volna a dolgunkat vagy keresztül húzta volna a számításainkat.

Szárazon és nagyon jó idővel kezdtük a napot, hiszen az első gyorsot abszolút 5.-ként, és kategória elsőként zártuk. A második szakaszra azonban leesett az eső, de a slick abroncsaink ellenére azért így sem teljesítettünk rosszul, a kategóriaértékelést akkor is nyertük. Ezután elkezdődött a gumimizéria, hiszen hol esett, hol elállt, de az előrejelzés folyamatosan csapadékot jósolt. Az egyik gyors rajtjába emiatt elég nagy pulzusszámmal álltunk oda – nem azért, mert izgultunk, hanem mert a kiszállástól számítva nem egész 4 perc alatt cseréltünk ki két kereket, szakadó esőben, hogy viszonylag megfelelő körülmények között folytathassuk a versenyt. Igazi fittness kör volt, de még azt is élveztük.

Az autónak egy pisszenése sem volt, és mi is kihoztuk magunkból a legjobbat. A Mitsubishiket megelőztük, az abszolút értékelésben a 8., a kategóriában, illetve a Mitropa Club (nem homológ) értékelésében pedig az 1. helyet szereztük meg.

Próbáltunk nem csak gyorsan, de látványosan is autózni, hiszen rengeteg néző volt a pályák szélén, főleg a visszafordítókban. Remek élmény volt ez a Mitropa Kupás szereplés, nagyon jól éreztük magunkat. Legközelebb a június végi Mecsek Rallyn állunk rajthoz, akkor is a Mitropa értékelésben, és utána eldöntjük, hol és hogyan folytatjuk tovább.

Legfrissebb cikkek