Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagyon várta félig hazai versenyét, az Ózd-Eger Rallyt a Gulf Racing Hungary párosa, a Szilágyi Patrik - Érsek Krisztián duó, akiknek sajnos csak egy fél gyorsasági szakasz jutott.

A hétvége a prológgal kezdődött, ahol a páros a pályákra visszatérhető nézők szórakoztatását tekintette elsődlegesen szem előtt. Másnap reggel a Sáta – Kiskapud gyorsasági szakasz volt az első, amit teljesíteniük kellett és ez volt az egyetlen a versenyen, amin Patrik korábban még nem versenyzett.

„Annak ellenére, hogy szűkebb időnk állt rendelkezésükre a pályafeldolgozásra szerintem jól sikerült, nem ez jelentette a hibát. Valahol a gyorsasági közepén járhattunk, amikor nagysebességnél egy jobbos kanyarban az autónk nem akart fordulni és lecsúsztunk az útról. Hatalmasat estünk, amilyet korábban még soha, de szerencsére megúsztuk a balesetet. Elsőre, defektre vagy műszaki hibára gyanakodtunk, de később kiderült nem volt defektünk, egyszerűen csak nem értjük miért nem fordult el az autónk” – kezdte a beszélgetést Szilágyi Patrik, majd hozzátette. „Nagyon sokszor megnéztük az óta a belsőkamerás felvételt és kb. 160 km/h sebességgel érkeztünk a kanyarhoz, ami szerintünk rendben volt. A baleset talán azért következhetett be, mert nem a tiszta nyomban mentünk, vagy egy pillanattal később akartam ráfordítani a kanyarra. Egyébként a bukás után kb. 20 embernek küldtem el a nem nyilvános belsőfelvételt, amit az óta 2000 is láttak már.  Kétszer olyan népszerű lettem, mint bármikor, amikor nyertem.”

Patrik már korábban gondolkodott abban, hogy új autót kellene építeni, de eddig nem került rá sor.

„Több verzió van, hogy lesz ebből újra autó, minden lehetséges verziót át kell gondolnunk. Mondanám, hogy a Vértes Rally rajtjánál már jó lenne ott lenni, de nem ijedünk meg, ha csak később készül el. Ami biztos, hogy kell egy új karosszéria és szeretnénk építeni egy igazi vérbeli versenyautót” – zárta a beszélgetést Szilágyi Patrik.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet

Legfrissebb cikkek