Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Időmérő csoportjában második, összesítettben pedig a negyedik helyen végzett Krózser Menyhért pályafutása második X30 Junior futamán az ACI olasz bajnokság második fordulóján, Adriában.

Az előfutamokon és a két versenyen nem volt ilyen szerencséje az MHH Kart Team versenyzőjének, több ütközésben is belekeveredett, mindkét gokartján elgörbült a váz, de kitartóan küzdött, és komoly mezőnyben mutathatta meg valódi tempóját.

Egy CEZ és két WSK futam után az olasz autósport szövetség, az ACI által szervezett X30 Junior bajnokságban állt rajthoz Krózser Menyhért, ahol Iame motorokat és Comet gumikat használnak, vagyis egészen más körülményeket kellett kitapasztalnia. Tavaly év végén már indult egy versenyen X30 Juniorban, amihez képest most jelentőset lépett előre. Az időmérőig abszolút az élmezőnyben volt.

„Az edzések és az időmérő is jól sikerült – mondta Menya. – Gyorsan hozzászoktam az új körülményekhez, a beállítások is jól sikerültek. Az időmérő csoportomban második lettem, összesítettben pedig negyedik.

Az első előfutamban a második helyezettet előztem meg, de le akart vezetni a pályáról, összeakadtunk, ezért elég sok pozíciót veszítettem. Végül a nyolcadik helyre jöttem fel. A második előfutamban jól rajtoltam, az élen állóval harcoltam, bementem mellé, de elég agresszívan bevágott, és összeakadtunk. Ő megúszta, én nem, elgörbült a vázam, beesett a spoilerem, onnantól kezdve nem volt tempóm, így 18. lettem.

Az első versenyen szintén nem volt tempóm, a másodikban próbáltam küzdeni, de itt is egy ütközésbe keveredtem, úgyhogy végül 21. és 19. lettem.

Amíg nem görbültek el a vázaim egész hétvége alatt jó volt a tempóm, kis szerencsével az első ötben lehettem volna, ami mindenképpen biztató. Ezt a bajnokságot, az itteni ellenfeleket is ki kell tapasztalni, legközelebb még jobb és még eredményesebb lehetek.

Nagyon várom a következő versenyemet, de még nem tudom, mikor és hol fogok indulni. Most a sulit kell egy kicsit megnyomnom, a következő három hétben erre koncentrálok.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, X30 Junior
Résztvevők: 47
Időmérő futam: 2.
Időmérő: 4.
AC előfutam: 8.
AB előfutam: 18.
1. futam: 21.
2. futam: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek