Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Országos Rally Challenge abszolút harmadik helyén zárta a szezonnyitó I. Therwoolin Boldogkő Rallyt a Gulf Racing Hungary párosa, a Szilágyi Patrik - Späth Szabolcs duó, akik emellett fölényes sikert arattak kategóriájukban.

A kilenc gyorsasági szakaszból nyolcat sikerült behúzniuk az ORC 2WD pluszban, igaz az egyetlen nem első helyük majdnem a vesztüket okozta. Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva érték el eddigi legjobb eredményüket.

„A puding próbája az evés, így álltunk neki a hétvégének. Küzdöttünk kicsit magunkkal és a technikával is és próbáltuk a legjobbat kihozni magunkból az összes gyorsasági szakaszon. Volt párszor, hogy meg is ijesztettük magunkat, de szerencsére sikeresen eljutottunk a célig” – kezdte a beszélgetést Szilágyi Patrik.

Több szakaszon is problémájuk volt, darált az autó, nem ment minden henger, bár ez az eredményeken nem látszódott. Az idei évben új kihívójuk akadt, Hevesi Pisti testvére Norbi is megérkezett az ORC mezőnyébe.

„Jó kis meccs lesz egész évben, a BMW-s fiúkkal sokat kell majd harcolni, de ez jót tesz nekünk és a bajnokságnak is. Külön öröm az egészben, hogy nagyon összetartó csapat ez, hiszen mikor az ötödik szakaszon megütöttük az autó hátulját, a kör utáni szervizben Hevesi Pisti volt az első, aki befeküdt az autónk alá, majd azt mondták, olyan nincs, hogy mi nem megyünk, akkor nekik sem olyan jó a versenyzés” – tette hozzá Patrik.

Végül sikerült megcsinálni az autót, ám a 30 másodperce előnyből 15 másodperces hátrány lett. Az utolsó gyorsaságira már úgy álltak oda, hogy meg tudják fogni Hevesi Norbit és meg lehet az ORC harmadik helye. A verseny előtt még soha nem mentek vizes gumikon, így a 20 kilométeres gyorsasági nagyon sorsdöntő volt.

„Norbi sok autóval rajtolt mögöttünk, így sokat kellett várni az eredményére. Izgultunk nagyon vártuk, hogy célba érjen. Nagyon jól sikerült a szakasz, pedig nem mentem maximumot, mert nem ismertem a vizes gumikat. Nagyszerű verseny volt és várjuk a folytatást a hazai versenyünkön” – zárta a beszélgetést Szilágyi Patrik.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet

Legfrissebb cikkek