Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagy reményekkel, tervekkel vágott neki a szezonnyitó futamnak a Gyarmati Ariel, Kocsis György páros. A Boldogkővár Rally azonban nem tartogatott most sok sikert nekik. A siófoki rallysok Mitsubishijében megállt az AC, így vezető pozícióból kellett feladniuk a küzdelmeket.

Gyarmati Ariel: Nagyon hosszú versenyen vagyunk túl – sajnos nem is zárult számunkra sikeresen. Már csütörtöktől BAZ megyében róttuk az utakat, hogy tisztességesen felkészüljünk az idei év első derbijére. Precíz, nagyon jól használható itinert készítettünk, amiben egyszer sem csalódtunk a futam alatt. Amire viszont kevésbé számíthattunk, az az időjárás volt. Percenként nézegettük az előrejelzést, de 50-50% volt az esély arra, hogy leszakad az ég vagy szárazon teljesíthetjük a köröket. Vasárnap reggel azonban úgy tűnt, nem kell vizes gumikkal pályára mennünk, ennek ellenére, az előző napok, hetek esőzéseinek nyomai megmaradtak, eléggé sárfelhordásosak voltak az utak.

Ennek ellenére nem is volt semmi gondunk. A 2. gyorsaságin, Kazár Mikiék baleseténél kellett megállnunk, de szerencsére semmi komolyabb bajuk nem történt. Az első kör után így is vezettük az ORC értékelését, közel fél perc előnnyel, aztán jött a peches második… Már beöltöztünk az 5. gyors rajtjában, indítottuk volna a Mitsubishit, de nem tudtunk életet lehelni belé. Üzemanyag-ellátási problémára gyanakodtunk, mert ezen kívül minden más működött. Így viszont sajnos fel kellett adnunk a versenyt. Az eset pikantériája, hogy mikor a szervizesek beültek, hogy felrakják trélerre az autót, akkor viszont egy gombnyomásra elindult…

Kocsis György: Problémamentesen kezdtük a hétvégét és sikerült teljesen rá is hangolódnunk az idei első fordulóra. Vasárnap elég korán volt a kezdés, hiszen egy napba sűrítettek bele a szervezők 9 gyorsasági szakaszt. Az első kör teljesen sallangmentesen lezajlott, a Mitsubishi is tette a dolgát, egy pisszenése sem volt. Minden stimmelt, és nemcsak hogy vezettük az ORC értékelését, de nagy abszolútban is 8-9. időket autóztunk.

Az első szerviz ideje alatt már nagyon közeledett az eső, így gondolkodóba is estünk, milyen abroncsokkal menjünk ki a következő körre. Végül is slicken maradtunk, és vittünk magunkkal két intermediát, ha utolérne bennünket a csapadék, akkor legyen mire lecserélnünk a kerekeket. Igaz, a 4. gyorsan vesztettünk pár másodpercet az előnyünkből, de még így is magabiztosan vezettünk. A sorsunkat az pecsételte meg, hogy túlmelegedett és megállt az AC. Egyet még pöffent, aztán többet nem indult el.

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen balszerencsésen ért véget az első 2021-es megmérettetésünk, és nem tudtunk bajnoki pontokat szerezni. Azon leszünk, hogy a következő fordulón ezt bepótoljuk és revansot vegyünk.

Legfrissebb cikkek