Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az április 17-18-ai hétvégén elrajtol a 2021-es Országos Rally Bajnokság. Az ORC mezőny P14-es kategóriájának tagja lesz most is Gyarmati Ariel és Kocsis György.

A siófoki érdekeltségű páros a viszonylag nagy szünetet fejlesztésekre és önfejlesztésre használta ki, így joggal bíznak a győzelemben az I. Boldogkő Rallyn.

Gyarmati Ariel: A hétvégén megnyitjuk az idei ORC bajnokságot, amelynek az első állomása a Boldogkő Rally lesz, ami tulajdonképpen a Miskolc Rally, csak Boldogkőváralja központtal. Gyönyörű tájakon fogunk versenyezni, olyan pályákon, amiken már több mint 10 éve nem mentünk. Bízunk benne, hogy a minőségük nem fog kifogni a mezőnyön.

Megpróbáltunk minél alaposabban felkészülni a 2021-es szezonra - mind fizikálisan, mentálisan, mind az autó technikai állapotát tekintve. Szinte minden fel lett újítva a Mitsubishin, és kisebb fejlesztéseket is eszközöltünk rajta. Ennek jegyében úgy gondolom, hogy egy stabil, megbízható, és még gyorsabb versenyautó áll rendelkezésünkre az idei évre. Remélem, hogy az időeredmények is ezt fogják igazolni.

Bár a kategóriánk megváltozott, az eddigi nagy ellenfelek idén - de legalább is a szezonnyitón - nem indulnak, de nagyon sok új és kemény versenytárs érkezett, akikkel biztosan egy erős bajnokságot fogunk kialakítani, szoros küzdelmekkel. Többek között számolnunk kell majd a fiatal és nagyon gyors Bacsa Tamással, valamint az egykori magyar bajnok Kazár Miklóssal is.

A járványhelyzetre való tekintettel, természetesen nézők elől elzárt lesz a futam. A szervizparkot egyáltalán nem látogathatják a szurkolók, és elméletileg a gyorsaságikra se mehetnek majd ki. De hogy aztán mennyi túrázó és gombászó fog arra tévedni, azt majd meglátjuk… Mindenesetre nagyon fognak hiányozni a nézők a pálya széléről, hiszen mindig ösztönzőleg hat, ha rengetegen néznek minket, szurkolnak nekünk. Nem mellesleg biztonságot is nyújt abból a szempontból, hogy ha bármiféle rumli lenne, például egy becsúszás, akkor a sportbarátok eddig mindig ott voltak és segítettek. Ugyanakkor rengeteg online felület állt át arra, hogy élőben közvetíti a versenyeket, így otthonról is folyamatosan nyomon követhetők az események. Úgy gondolom, ha nem is személyesen, de összességét tekintve “nézői” létszámban nem lesz hiány.

Ahogy eddig is, most is a dobogóra várnám magunkat a verseny leintése után. Nagyon sok fog múlni az időjáráson, és így a gumiválasztáson, illetve a kátyúkon, nehogy defektet kapjunk, mert az az egész futam sorsát megpecsételheti. Reméljük, hogy mindez elkerül minket, és tiszta meccsben fog eldőlni a bajnoki pontok sorsa.

Kocsis György: Azon vettem észre magamat, hogy elkezdett hiányozni a bajnokság… Az elmúlt hónapokban elég sok videót néztem, főleg a saját szerepléseinkről, hogy min lehetne esetleg még változtatni. Át is beszéltük ezt Ariellel, és arra jutottunk, hogy nagyon sok tartalék ebben már nincsen. Nüanszokon lehetne változtatni, de az is inkább a pontosságról, precizitásról szól. Az autó fejlődött, mentünk már vele egy tesztversenyt idén, azt meg is nyertük, így optimistán vágunk neki az idei szezonnak. Azonban ha lesz rá lehetőség, akkor pénteken szeretnénk még foglalkozni a kocsival és egy picit tesztelni.

Csütörtökön utazunk fel a helyszínre, majd pénteken és szombaton pályát járunk, valamint az adminisztratív és technikai átvételeket intézzük. Kompakt versenyünk lesz, az éles bevetés ugyanis csak vasárnapra koncentrálódik, amikor is 3x3 gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk. Igaz, hogy 10 éve versenyeztünk itt utoljára, de azért annyira nem nehezek a pályák, szinte teljesen fejben vannak.

És hogy mit érzek így a verseny előtt? Nem izgalomnak, inkább aggodalomnak nevezném - főleg az időjárás miatt. Az előrejelzések ugyanis nem sok jóval kecsegtetnek bennünket. Ráadásul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a közutak minősége is hagy némi kívánnivalót maga után. A szervezők ígéretet tettek rá, hogy próbálják a lehetőségeikhez mérten rendbe hozatni az utakat, de azt gondolom, hogy ez elsősorban nem az ő feladatuk lenne. Így elég nagy kockázattal állunk rajthoz a hétvégén…

Nyerni szeretnék, de valószínűleg a többiek sem feltett kézzel jönnek majd a csatába. Én csak azt kívánom, hogy győzzön a jobbik, és a pályán dőljön el a küzdelem.

Legfrissebb cikkek