A D2-es kategória negyedik helyén zárta az Országos Historic Bajnokság nyitófutamát az Orfű Rallye-t a Solid Racing Team Ladás párosa, a Gyenes András – Horváth Levente duó.

A megerősödött bajnokság kiélezett csatát hozott az első versenyen, ahol a párosunk már nagyon várta, hogy kitörhessen a Covid-19 járvány bezártsága alól és úja versenyautóba ülhessen.

„Nagyon jól sikerült hétvégén vagyunk túl, feltöltődtünk mind a ketten a versenyzőtársammal. Borzasztóan hiányzott már, hogy versenyezhessünk és kimozdulhassunk otthonról” – kezdte a beszélgetést Gyenes András, majd hozzátette. „A verseny nagyon szoros volt, a harmadik gyorsasági szakasz után közel tízen voltunk nyolc másodpercen belül, majd a végére úgy alakult, hogy a kategória negyedik helyén zártunk, de nem sokkal kaptunk ki. A komplett napot végig versenyeztük, folyamatosan ment az adok – kapok a D2-es kategóriában és a nagy abszolútban is.”

Az ilyen eredményt nem kell rosszul felfogni, hiszen versenyben dőltek el a kupák sorsai. Andrásék a következő versenyen szorosabbra húzzák majd az övet, hogy megmutassák nem felejtettek el versenyezni.

„Nem vagyok elégedetlen, mert szuper verseny volt, azt gondolom a negyedik helyünk is egy jó eredmény. A kocsi is nagyszerűen működött, csak egy indítómotort kellett cserélnünk. A verseny alatt hoztam egy hibás döntést, mert a második szerviznél elkezdett cseperegni az eső és én ezért vizes gumikat rakattam fel. Természetesen a pályák szárazak maradtak, így a gumink nem lett jó választás” – zárta a beszélgetést Gyenes András.

A páros legközelebb a Salgó Rallye-n vesz majd részt.

A csapat együttműködő partnerei: ATG&CO Kft., Best-Vill 2000. Kft., C+D Automatika Kft., CorVinum Zrt., Dokutech Center Kft., Ecoffice Technology Kft., Egrokorr Festékipari Zrt., Evolution Consulting Kft., Hancosy-X Kft., Huniper Permetező Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Ital Logisztika Kft., Koós-Wéber Kft., Raiker Kft., Seqomics Kft., Tower-Tech Kft., Labnet Hungary Kft., Global-Union Kft. – Kyocera.