Krózser Menyhért nyerte a JuniorMax kategóriát a gokart CEZ-bajnokság nyitó futamán, Jesolóban.

Az MHH Kart Team 13 éves versenyzője, bordasérülés miatt, a tervezettnél két hónappal később kezdte a szezont. A felkészülése azonban kiválóan sikerült, hiszen mind az időmérőt, mind pedig az első futamot megnyerte. A második futamban harmadik lett, de ez is elegendő volt a CEZ értékelés összesített első helyéhez.

Rendeztek még egy harmadik futamot is, ahol szintén harmadik lett, de ez már nem számított bele a CEZ-be.

„Nagyon jó volt újra gokartba ülni – mondta Menya. – Két hónapot hagytam ki és már nagyon hiányzott. Fizikálisan és mentálisan is felkészült voltam, úgyhogy nem éreztem a kihagyást.

Egész jó mezőny volt, komoly ellenfelekkel. Az időmérőt és az első futamot is sikerült megnyernem. A második futamra állítottunk a vázon, de nem jó irányba léptünk, ezért harmadik lettem. A harmadik futamban pedig egyáltalán nem volt tempónk, itt is harmadiknak futottam be. A CEZ-értékelésbe csak az első két verseny számított, amiben megnyertem az összesítettet.

Mindig jó győzelemmel kezdeni a szezont, ez a mostani is adott egy kis önbizalmat, amire a hétvégén szükségem is lesz.“

A győzelem után az MHH Kart Team egyenesen Sarnóba utazott, ahol a héten rendezik a WSK Super Master Series harmadik futamát. A világ egyik legerősebbnek tartott gokartbajnokságában Menya korábban már komoly tapasztalatot szerzett Mini kategóriában, de ez lesz az első versenye Junior kategóriában.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, JuniorMax
Összesített CEZ eredmény: 1.
(3. futam: 3.)
2. futam: 3.
1. futam: 1.
Időmérő: 1.