Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A szétrepülő gumidarabok szétrepítették Gyarmati Ariel és Kocsis György bajnoki álmait is. Mindez egy defekt miatt történt, pedig az utolsó előtti szakaszig végig harcban voltak a győzelemért az ORC értékelésében, a 24. TAXI4 Mikulás Rallyen.

Gyarmati Ariel: Végig nagyon jól éreztük magunkat a Mikulás Rallyen, és nem csak a hangulatunk, de az időeredményeink is kiválóak voltak. Végig 1-2. időket autóztunk az ORC mezőnyében, amihez hozzájárult az is, hogy a pályabejáráskor pontos itinert készítettünk. A Mitsubishi nagyon jól viselkedett a murván, még úgy is, hogy puhább beállításokkal mentünk, mint ami az ezt megelőző évek gyakorlata volt. A technikán tehát nem, csak a szerencsén múlt a hétvégénk kimenetele.

Az utolsó előtti szakaszon, a Nagylőtéren egy jobb első defektet kaptunk. Nem tűnt veszélyesnek, és mivel nem is volt sok vissza a szakaszból, úgy döntöttünk, hogy lassan legurulunk róla, és majd a cél után kicseréljük a kereket. A terv jó volt, részben meg is valósítottuk, ám a szakasz céljában az autó megadta magát. A szétrepülő gumidarabok szétverték a Mitsubishi olajhűtőjét, ami kilyukadt és ki is folyt belőle az olaj. Nagyon remélem, hogy a motor és a turbó megúszta az incidenst, hiszen azonnal leállítottam a kocsit, amint láttam, hogy nincs olajnyomás. De ez majd csak akkor fog kiderülni, ha újra összeraktuk az autót és beindítjuk.

A 2. helyről estünk ki, de így, hogy Rongits Attiláék célba értek, amúgy sem lett volna esélyünk a bajnoki cím elhódítására. Összetettben is a 2.-ról a 3. pozícióba csúsztunk vissza év végére. Azt jelen helyzetben azonban jobban sajnálom, hogy a Mikulás Rallyen a futamgyőzelemtől estünk el egy szerencsétlen defekt miatt.

Furcsa volt így versenyezni, hogy nem voltak nézők a pálya szélén, de ahogy hallottuk, nagyon sokan követték az eseményeket online. Bízunk benne, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a szurkolók is, hiszen nélkülük egy verseny sem az igazi… Sajnos a legfrissebb bejelentések szerint ez a Szilveszter Rallyn még nem történhet meg, ott is zárt kapuk mögött kell majd rajthoz állnunk. Mi mindenesetre már készülünk, a szükséges alkatrészeket megrendeltük, és hamarosan neki is állunk az autó felkészítésének a december 28-29-ei futamra.

Kocsis György: Ahogy Ayrton Senna mondta: „Ha második vagy, akkor te vagy az első, akit legyőztek.”. Így élem meg most ezt a helyzetet. Sajnálom, hogy nem lettünk bajnokok, de innentől fogva mindegy, hogy év végén a dobogó 2. vagy 3 fokára állhatunk fel. A bajnoki cím azonban megfelelő helyre került, Rongits Attila és Hannus László is maximálisan megérdemelte, amiért ezúton is gratulálunk nekik!

Amúgy egy nagyon jó hangulatú, sallangmentes versenyünk volt, amit már az első kör után vezettünk is. Érdekesség, hogy a 3. gyorsot etapnak nyilvánították, miután bombát találtak a pálya nyomvonalában, így a tűzszerészeknek át kellett adni a terepet a hatástalanítás és eltávolítás idejére. A második körön tovább tudtuk növelni az előnyünket, köszönhetően annak is, hogy a várpalotai szakaszon sose mentünk ilyen jól korábban, mint most. Jutaspusztán volt egy pici megforgásunk, amit a pilótám gyorsan és könnyen orvosolt, de ezen kívül semmilyen gondunk nem akadt. Csak az a fránya defekt… Ami aztán meg is pecsételte a sorsunkat. Nyilván nem voltunk túl boldogok, de túllépünk rajta hamar, és majd a Szilveszter Rallyen megfordítjuk, hogy jó kedvvel érjen véget a 2020-as év.

A Rongits-Hannus páros viszont ne szokja meg ezt az állapotot, mert jövőre újra jövünk és támadunk!

Legfrissebb cikkek