Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pályafutása legjobb időmérőjét futotta az MHH Kart Team két junior versenyzője. Krózser Menyhért először szerzett pole-pozíciót a Junior kategóriában, Losonczy Levi edzés nélkül, betegen futott harmadik időt a Seniorban. Fodor Géza egy nehéz hétvégén mentett pontokat a közös Central European Rotax Max Challenge (CEE) és magyar bajnoki futamon.

Ismét szintet lépett Krózser Menya, akinek eddig a Junior kategóriában az időmérő volt a gyenge pontja. Most egy igen erős mezőnyben sikerült megszereznie a pole-pozíciót. Az elődöntőben második lett, a döntőben harmadiknak futott be, de sárgazászlós előzés miatt visszasorolták a tizedik helyre. A szuperdöntőben innen kapaszkodott fel és már éppen a negyedik helyért harcolt, amikor összeakadt az ellenfelével és kiesett.

„Nagyon jó volt Menya tempója, nem csak az időmérőn, hanem a versenyen is – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Akár a legjobb Junior eredménye is lehetett volna. A beállítások terén egy hajszállal lehettünk volna jobbak, de az elődöntő második helye magáért beszél.

A döntőben a sárga zászlós előzés tanulságos volt, bár elég nehezen látszik az a poszt, de ettől függetlenül figyelni kell erre is egy versenyzőnek. A szuperdöntő ütközése pedig sajnos benne van ebben a sportban. Összességében nagyon elégedettek vagyunk. Az év eleje óta sok munkát öltünk a kategóriaváltásba, ami most versenyről versenyre egyre jobban beérik.“

Igazi hős volt Losonczy Levi a hétvégén, aki megfázással küszködött, szombaton még lázas is volt, így összesen két bemenete volt az időmérő előtt. Vasárnap a warm upot is kihagyta, hogy erőt gyűjtsön, ami sikerült is neki, hiszen a Senior kategóriában harmadik időt futott. Az elődöntőben azonban a betegség felülkerekedett, ezt a futamot még becsületből teljesítette, de a döntőben és a szuperdöntőben már nem állt rajthoz.

„Pár nappal a verseny előtt fáztam meg – mondta Levi. – A gokartban pedig elég kellemetlen, amikor az ember ötméterenként köhög. Szombaton így csak kétszer ültem gokartban. Vasárnap életem legjobb időmérőjét futottam, engem is meglepett a harmadik hely.

Az elődöntőben a rajtom jó volt, csatáztam a dobogós helyezésekért, de a második körtől elkezdett fájni a mellkasom, onnantól nem tudtam száz százalékosan koncentrálni. Azt a futamot még be akartam fejezni, hátha csoda történik, de nem javultam, így a döntőben már nem álltam rajthoz. Sajnálom, hogy így alakult, mert az elmúlt hétvégi Clio-futam után szerettem volna egy jó versenyt futni.“

Nehéz hétvégéje volt Fodor Gézának a DD2 Masters mezőnyben , akinek az új váza nem érkezett meg, ezért megint kölcsön vázzal kellett versenyeznie. Ennél sokkal nagyobb problémát okozott azonban, hogy a munkahelyi elfoglaltságából nehezen tudott kizökkeni, így több hibát is vétet.

„Sajnos ez az időszak elég kemény minden munkahelyen. Általában szombaton már a versenyzésre tudok koncentrálni, hiszen ez a lehető legjobb kikapcsolódás a munkából, de most nem ment – mesélte Fodor Géza.

– Az időmérőben maradt bőven. Az elődöntőben megforogtak előttem, le kellett mennem a pályáról, hogy kikerüljem az ütközést. Utána adódott egy előzési lehetőség, amire lecsaptam, de összeakadtunk.

A döntőt jól raktam össze, ott DD2 Mastersben második lettem. A szuperdöntőben viszont senkitől sem zavartatva lecsúsztam a pályáról, a gokart olyan ütést kapott, hogy leesett a légszűrőház, majd kiesett a légszűrő is, így fel kellett adnom a versenyt.

Főleg ezt az utolsó futamot sajnálom, mert ilyen hibát már nagyon régen nem vétettem. Sokkal jobban ott kellett volna lennem fejben, de ezt most nehéz volt megvalósítani.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max
Összesített CEE: 11.
Összesített magyar bajnoki: 6.
Szuperdöntő: kiesett
Döntő futam: 10.
Elődöntő futam: 2.
Időmérő: 1.
Résztvevők: 26

Losonczy Levente, Senior Max
Összesített CEE: 24.
Összesített magyar bajnoki: 7.
Szuperdöntő: nem indult
Döntő futam: nem indult
Elődöntő futam: 12.
Időmérő: 3.
Résztvevők: 29

Fodor Géza, DD2 Master (DD2)
Összesített CEE: 4.
Összesített magyar bajnoki: 2.
Szuperdöntő: kiesett
Döntő futam: 2. (11.)
Elődöntő futam: 5. (16.).
Időmérő: 2. (14.)
Résztvevők: 6 (20)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek