A pénteki szabadedzésen ütközött gumifalba Losonczy Levente az ESET V4 Clio Kupa második hétvégéjén, a Slovakia Ringen. Szerencsére a versenyző nem sérült meg, az autót azonban az időmérőig nem tudták megjavítani, így Levi mind a két futamon a 12. helyről indult. Innen egy hatodik és egy nyolcadik helyet szerzett, amivel a bajnokságban a negyedik helyen áll.

„Csütörtökön hat szabadedzéssel kezdtünk, ami felért egy tesztnappal – mondta Losonczy Levente. – Pénteken volt még három szabadedzés, amiből a másodikra új gumit tettünk fel, hogy időmérőt szimuláljunk. Az első kanyar nagyon jól sikerült, ezért megküldtem a másodikat is, aminek a kijáratát húsz centivel elmértem és kicsúsztam. 180-ról 74-ig sikerült megfékezni az autót, de utána a hátuljával falat fogtam.

A bal első és a bal hátsó ajtó is megsérült, amiből újakat kellett hozni. A csapat nagyon jó munkát végzett, hat óra alatt újraépítették az autót, de az időmérőre nem lettünk kész, így az utolsó, 12. helyről indulhattam mind a két versenyen.

Szombaton az első futam előtt volt egy warm up, ahol két kör után az utolsó kanyarban kitört a bal első felnim közepe. Valószínűleg még az ütközésnél kaphatott egyet, megint kicsúsztam.

A szombati rajtnál két helyet javítottam és végül a 6.-ra tudtam feljönni. Vasárnap még jobb rajtom volt, négyet javítottam és a 8.-ra jöttem fel, de innen nem sikerült előrébb kerülnöm.

Nyilván az autó sem volt tökéletes, az élmezőny nagyon elnyúlt tőlem, ami korábban nem volt jellemző. Valószínűleg bennem is maradt az esésből, hiába gondoltam azt, hogy nem. Ez a hétvége most így sikerült.

A következő versenyünk Brnóban lesz, ahol két szabadedzés után kell időmérőre menni, úgyhogy azt a pályán nagyon meg kell nyomni a szimulátoron. Hálás vagyok a csapatomnak, hogy ilyen gyorsan újraépítették az autót és szeretném ezt nekik Brnóban egy jó szerepléssel meghálálni.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Slovakia Ring
Résztvevők: 12
Időmérő: nem indult