Biztatóan mutatkozott be Dudás Gergő és Tóth Zsolt az Országos Ralibajnokságban a Skoda Fabia R5-tel. Az ORC bajnokicím védői, a Salgó Rali második gyorsaságiján az ORB értékelésben negyedik időt autóztak és a versenyen is a negyedik helyen álltak. Az ötödik gyorsaságin azonban defektet kaptak, amit a pályán kicseréltek. Az itt szerzett több mint négy perc hátránnyal az ORB értékelés 17. helyére csúsztak vissza, ahonnan a verseny végéig hat helyet javítva a 11.-re jöttek fel.

A defekt ellenére Gergő pozitívan értékeli első ORB-futamát az R5-ös autóval.

„Jól indult a versenyünk – mosolygott Dudás. – A 27 km-es Bátonyterenyére állítottuk az autót, arra a gyorsaságira készültünk a legjobban. Egész jól sikerült belőnünk a kocsit.

Az első körben utolértünk egy autót, elég sokat mentünk mögötte, ennek ellenére egész jó lett az időnk, ORB-ben a negyedikek voltunk a gyorsaságin és a versenyen is a negyedik helyen álltunk.

A következő körben kaptunk egy jobb első defektet. Nem tudom, hogy hol és miért. Próbáltuk a belsőkamerás felvételen kideríteni, mi okozta, hogy a következő körben kikerüljük, de nem találtuk meg.

200722 clone n2

Elég sokáig mentünk defektes kerékkel, mire félre tudtunk állni, ott kicseréltük, aztán még megvártuk a következő autót, nem akartam senkit sem feltartani.

Mivel több, mint négy percet veszítettünk ezen a gyorson, utána már nem volt értelme kockáztatni. Az utolsó három pályán 8–10. időt autóztunk (ORB értékelésben) és végül 11.-ek lettünk.

A defekt ellenére is nagyon pozitívak az érzéseim, az autóról és a versenyről is. Nekem nagyon tetszett a körgyorsasági, igazi kihívás volt rajta menni. Inkább murva volt, mint aszfalt, de más versenyeken is szokott hasonló talaj lenni, úgyhogy most már legalább ilyenen is van tapasztalatunk.

A Skodát még tanuljuk, de a két rali 3-as verseny után most már egy rali 1-es tapasztalattal is rendelkezünk. Az első pár gyorsaságin elért eredményünk nagyon biztató volt. Remélem az év során még sokat tudunk gyorsulni.“

A Clone Rally Team együttműködő partnerei:
FUEL, www.fuel-benzinkutak.hu, Desef Silver, Waldheim, Szilárd Sped Kft., Robo Trans, Roboplast, FRIK, Safety Truck Kft, Prometric Test Center, ESZO Kft, FHO, Herman Vitamins, JutaVit, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, OLP - TECH Kft, Supersprint Kft, Micro Green Village, S7 Gázfutár, DREAM-LIGHT-THEATRE Bt., Domvill Szer KFT., Kacsándi Elektro Kft.