Zsinórban harmadik versenyén állhatott dobogóra Fodor Géza, aki ezúttal a fiatalok között, a DD2 mezőnyben ért el sikert. Krózser Menyhért a Junior kategória magyar értékelésében lett ötödik.

Az ausztriai Rechnitzben rendezték az Országos Gokart Bajnokság harmadik fordulóját, amelyen két versenyzővel állt rajthoz az MHH Kart Team. Mivel a DD2 Masters mezőnyben kevesen neveztek és ott tíz kilogrammal nehezebb gokarttal kellett volna versenyezni, Fodor Géza úgy döntött, hogy a fiatalokkal együtt a DD2-ben indul. Itt a 13 résztvevőből a döntőben és a szuperdöntőben is hatodik lett, a magyar értékelésben pedig a harmadik helyet szerezte meg.

„Munkahelyi elfoglaltságom miatt sajnos csak szombat délután érkeztem meg a pályára, ahol három edzésem volt arra, hogy beállítsam a gokartotmondta Fodor Géza.Be kell látnom, hogy ez kevés volt, csak a vasárnapi szuperdöntőre sikerült.

Az időmérőm nagyon rossz lett, a döntő és a szuperdöntő eredménye nem rossz, de ennél többre lettem volna képes. A bajnokság szempontjából nem volt érdekes a verseny, hiszen a CEE-re koncentrálok, aminek két hét múlva lesz a második futama, arra nagyon jó felkészülés volt ez a verseny.“

200713 mhh kart n2

Krózser Menyhért a váz beállításával és a motorerő hiánnyal is küzdött, ennek ellenére derekasan helytállt, a Junior kategória elődöntőjében, a döntőjében és a szuperdöntőjében is egyaránt hetedik lett, a magyar értékelésben pedig az ötödik helyet szerezte meg.

„Még nem versenyeztem Rechnitzben nagy vázzal, de sikerült gyorsan megtalálni az előzési pontokat mondta Krózser Menyhért.A beállítással volt problémánk, egyszer az elejét tolta, aztán meg a hátulja csúszott és a motorom is elég gyenge volt.

Az időmérőm most sem sikerült jól, ezen kell a legtöbbet javulnom. Volt két kanyar a pályán, ahol nem mentem jól, a többiből kihoztam, amit tudtam. Van még tanulnivalóm a Junior kategóriában, de a szezon első futamait erre szántuk.

Két hét múlva a CEE-n indulunk, ott még erősebb mezőnyben kell bizonyítanom.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max
Résztvevők: 27
Hétvége összesített magyar értékelés: 5.
Szuperdöntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Döntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Elődöntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Időmérő: 11. (magyar értékelés 6.)

Fodor Géza DD2
Résztvevők: 13
Hétvége összesített magyar értékelés: 3.
Szuperdöntő: 6.
Döntő: 6.
Elődöntő: 8.
Időmérő: 9.