Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kisvaszar után Bakonyán is rengeteg tapasztalattal gazdagodott Gyarmati Ariel és Kocsis György.

A dobálós, rosszabb minőségű aszfaltos verseny után, a siófoki páros a kanyargósabb, jobb minőségű szakaszon is megtalálta azt a futómű-beállítást, amivel megalapozhatják jövőbeli szereplésüket. A Mitsubishis alakulat ugyanis szeretne külföldön is rajthoz állni – már ha ezt a járványhelyzet nem fogja akadályozni.

Gyarmati Ariel: A szombati napon az átvételekkel és a pályabejárással kezdtük meg a versenyhétvégét, ami gond nélkül le is zajlott. Délutánra adódott csak egy kis kellemetlenség, méghozzá az, hogy kiderült, hogy az előre lefoglalt szállásunkat másnak is kiadták, így új helyet kellett keresnünk a helyszínen. Habár ez gyorsan sikerült, az elhelyezkedése nem volt a legjobb, így mondhatni Pécs bulinegyedének hangulatát „élvezhettük” szombat éjjel, aminek következtében nem voltunk a legkipihentebbek a versenynapra. Szerencsére a reggeli holtponton sikerült viszonylag gyorsan átlendülnünk, így igyekeztünk a legtöbbet kiautózni magunkból és a Mitsubishiből is.

Sokféle beállítást próbálgattunk, és azt mondhatom, hogy a végére úgy konfiguráltuk az autó futóművét, hogy még sosem volt ilyen jó. Persze, még nem tökéletes, de nagyon jó irányba haladunk. Ezek a versenyek pedig tökéletes lehetőséget biztosítani a kitapasztalásra, hiszen ha valamit nem találunk el jól, esetleg rontunk rajta, akkor sincs tétje.

Mivel számunkra ez a futam nem volt éles küzdelem, ezért igyekeztünk minél látványosabban autózni, különösen ott, ahol a legtöbb néző volt. Ugyanis a nagy hőség ellenére, többen választották a vízparti hűsölés helyett az autóverseny-nézést, ami nagy öröm volt számunkra is. Akárcsak az, hogy a tapasztalatok mellett elhódítottuk a kategóriánk 2. helyét. Amiért mentünk, azt maximálisan teljesítettük, így nagyon elégedett vagyok a versenyhétvégénkkel.

A jövőben szeretnénk külföldön rajthoz állni, de egyelőre még bizonytalan, mely futamokat rendezik meg, és ha igen, akkor milyen szigorítások mellett engedélyezik a kiutazást, részvételt. Ha határainkon túl nem is, itthon mindenképp szeretnénk még idén többször versenyezni. Bízunk benne, hogy a körülmények ezt engedni fogják, de egyelőre még nem tudunk nagyon tervezgetni.

Kocsis György: Úgy gondolom, hogy megtaláltuk azt a beállítást, amiért mentünk. Egészen más irányt vettünk, mint Kisvaszaron, hiszen hiába kezdtünk a múltkori beállításokkal, az autó nem akart az úton maradni. Ennek valószínűleg az lehetett az oka elsősorban, hogy most hétvégén egy jó minőségű, sok kanyarral teletűzdelt úton versenyeztünk, míg a kisvaszari szakaszra nem ez volt jellemző. A problémát korán, már a teszt alatt észrevettük, így gyorsan döntöttünk a változtatás mellett. Körről körre finomítottuk, és egyszer csak meglett, amit kerestünk, onnantól fogva pedig fantasztikusakat tudtunk autózni. Az utolsó 3 körben már a konkurenciát is teljesen magunk mögé tudtuk utasítani, de persze csak tizedmásodpercekről beszélhetünk, hiszen nagyon komoly csaták folytak ezen a rövid gyorsaságin.

A kitűzött abszolút 5. hely sajnos nem lett meg, „csak” a 6., illetve Matics Misin sem tudtunk most összességében revansot venni, de abszolút elégedettek vagyunk így is az eredménnyel és a tapasztalatokkal. A foglalkozás most is maximálisan elérte a célját, mindezt jó hangulatban, családias légkörben.

Legfrissebb cikkek