Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Első hellyel tért haza Kiss György a Kiskunlacházán rendezett Drag Ob-ról, ahol alaposan meggyűlt a baja az idei évre átalakított drag Civic-kel.

„A tél folyamán csővázasítottuk az autót, amivel az volt a fő célunk, hogy súlyt csökkentsünk. Ha összejött volna a tervezett száz kilogramm, akkor futamonként fél másodperc javulást érhettünk volna el” – kezdte a beszélgetést Kiss György, majd hozzátette. „Harminc kilogramm jött össze és nem várt változások jöttek össze. Az autó eleje üvegszálas borítást kapott és csak a futamon vettük észre, hogy a nagy kerék felrakásakor a kerék beleér a sárvédőbe, így az első futamon nem tudtunk teljes pompában menni.”

A futamról már vissza kellett tolni a kocsit a depóba, ahol több dologhoz is hozzá kellet nyúlni.

„Az első futam előtt tönkrement a generátor, az akkumulátor és a hűtőventilátor, úgy tudtam egy értelmes futamot menni, hogy a burnout után vissza kellett hűteni a kocsit 60 fokra, hogy egy futamot kibírjon. Az első menetben 11.2-es időt mentünk, ami szerencsére elég volt a döntőhöz” – tette hozzá Gyuri.

A kuplunggal is bajlódott, mert a tűzfal miatt nem tudta teljesen benyomni a pedált. A sok szerelés azért meghozta a gyümölcsét, hiszen egy szenvedős nap után is összejött a döntőben az első hely.

A folytatásban a csapat készül a július elejei Kiskunlacházán megrendezésre kerülő OB futamra. Addig van mit csinálni az autón a vizes coolert átalakítják levegősre, száraz jéggel fogják hűteni az intercoolert és a borításon is van mit átalakítani.

„Köszönöm szépen a csapatnak a kitartó és feszített munkát és a rengeteg segítséget” – zárta a beszélgetést Kiss György.

Köszönjük Partnereinknek: Jégszilánk Kft., Mirelit Mirsa Zrt., Well Done St. Moritz Termelő Kft., TMI Épületmenedzsment Kft., IEJ Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Chevigen Kft., NK-Gép Kft., Ak Steel Kft., Choko Kft., Fiscat Online Pénztárgép, Kereken-Oil Kft., Ikan Kft., Prior Kft., Alox Kft., KBT Dekor Hungary Kft., PSL Hungary Kft., Röplap Bt., Bios Kft., Twolex Kft., Centrum Oil Kft., Festék szertár Kft., Festék Mester Kft., Centrum logisztika Kft., Pannon Led Kft., Bervent Hő - és Légtechnikai Kft., Arrabona Konstrukt Kft., Abacus-Audit Kft., S. O. S. Cargo Kft., Sprintcamion Zrt., Limerence-Trust Kft., Ecovictum Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Onyx Solutions Kft., TT Gumiabroncs Bt.,  Selmeczi és Társa Mérnöki Kft., Telor Elektromontage Kft., Papp-Gumi, Teherati 2006 Kft., RodeoMAX Internet Szolgáltató, Berger Stanc Kft., Dr. Kam

Legfrissebb cikkek