Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén kezdődik a Gokart Országos Bajnokság, amelyre az MHH Kart Team versenyzője, Krózser Menyhért másodszor is felkészült, míg a csapat másik tagja, Losonczy Levente két sikeres Renault Clio teszten vett részt.

Menya tavaly Micro után a Mini kategóriában is megnyerte a magyar bajnokságot és már a szezon végén kipróbálta magát a Junior kategóriában. Az idei év első hónapjait teszttel töltötte és a csapat tervei szerint március közepén állt volna rajthoz az első versenyén, amely elmaradt, azonban most már semmi sem állíthatja meg hogy megkezdje első Junior szezonját.

„Március közepére időzítettük Menya formáját, de a szezonkezdet elmaradt mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A másfél hónapos kényszerszünet után május elején folytattuk a felkészülést, ekkor egy kisebb sérülés is hátráltatta Menyát, aki ráadásul sokat nőtt az utóbbi hónapokban.

A múlt héten azonban sikeres teszten vettünk részt, szerintem jó formában van Menya, a technika és a csapat is jól összeállt, úgyhogy bizakodók vagyunk a szezon első futama előtt.

Lassan a nemzetközi bajnokságokat is kezdik kiírni, az biztos, hogy az első három versenyünk Kecskeméten lesz, előbb két magyar bajnoki, aztán az első CEE-futam.“

200529 mhh team n2

Losonczy Levente az idén vegyes programot tervez, amelyben a gokart mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a karosszériás versenyzés, a Renault Clio Kupában. Levi május elején, hét hónap szünet után tesztelhette a Cliót.

„Nagyon eredményes tesztjeink voltak mesélte Levi.Először csak az volt a célunk, hogy a hosszú kihagyás után visszarázódjak és gyűljön a kilométer. Úgy tűnik azonban, hogy a tavaly szerzett tapasztalatok a télen leülepedtek és sokkal természetesebben, könnyebben ment minden.

Tavaly októberben próbáltunk ki új beállításokat, amiket akkor nem tudunk sokáig tesztelni, most ezekkel a beállításokkal kezdtünk és sokkal jobb lett az autó. A csapat szerint ez volt az eddigi legeredményesebb tesztem.

A Clio Kupa mellett gokartban is szeretnék indulni, de a magyar bajnokság szezonnyitóját kihagyom. A gokartom Ausztriában van, úgyhogy azzal meg kell várni a határzár felnyitását. Mindenképpen szeretnék gokarttal is versenyezni, de a Clio élvez prioritást.“

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek