Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Ír Ralin, közismertebb, nemzetközi nevén a Circuit of Irelanden kezdi Vizin László és Zsiros Gábor idei rali-Európa-bajnoki szezonját.

A kontinens egyik legrégebbi és legpatinásabb versenye sok újdonságot tartogat a magyar páros számára. Szűk, dobálós pályáival olyan extrém feltételeket támaszt a versenyzők elé, amellyel máshol nem találkozhatnak. Sem Vizin, sem Zsiros nem indult még ezen a versenyen, így már a pályabejárás is komoly kihívás lesz a számukra. Hogy a dolguk tovább nehezedje, Vizin most versenyez először Peugeot 207 S2000-essel, amelyet remélhetőleg még itthon ki tud próbálni. Nem akar fejjel a falnak futni, ezért az Ír Ralin biztonságos kezdést ígér.

Vizin László: – Izgalmasnak ígérkezik az Ír Rali. Szeretek minden évben új versenyeket kipróbálni. 2014-ben a sors úgy hozta, hogy az első versenyünk új helyszínen lesz és új lesz az autó is, úgyhogy talán az idei legnagyobb kihívásunk elé nézünk a jövő héten, de pont ez a rali szépsége.

Próbáltam a pályáknak utánajárni, a YouTube-on mindent megnéztem, amit csak tudtam. Az látszik, hogy szűk, dobálós utakon rendezik a versenyt, ahol észnél kell lenni.


Most indulunk először a Peugeot Szuper–2000-essel. A Skoda S2000-esről szép emlékeim vannak, de biztos vagyok benne, hogy ezt az autót is újra meg kell tanulnom. Itthon szeretnénk egyszer tesztelni vele. Ettől függetlenül az igazi próba maga a verseny lesz, ezért óvatos kezdést tervezek és fokozatosan akarok gyorsulni.

Már a pályabejárásra is kijön velünk Tagai Robi, aki nagyon rutinos nemzetközi versenyeken. Ő lesz a csapatvezetőnk és a pályabejárás során is ott lesz velünk egy tartalék autóval, mert azt már megtanultam, hogy az Eb-n nem szabad egy autóval elkezdeni a tréninget.

Régen ültem versenyautóban és így, hogy beszélgetünk róla, egyre jobban viszket a tenyerem, úgyhogy már nagyon várom, hogy mehessek a Peugeot-val.

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com


Legfrissebb cikkek