Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy közel 200 fős mezőnyben az abszolút 7. pozíciót szerezte meg Gyarmati Ariel és Kocsis György a 2019-es Szilveszter Rallyn.

A hungaroringi futamon nem csak a magyar bajnokságok éllovasaival, de több nemzetközi nagymenővel is felvették a versenyt. A legjobb Mitsubishis párosként zárták az óévbúcsúztató derbit, ami motivációt adhat nekik a 2020-as szezonra. Ám mielőtt elkezdenék rá a felkészülést, illetve egy cseppet szusszannának az újévben, még szülővárosukban, Siófokon is megmutatták magukat illetve a Mitsubishi Lancer Evo IX-es versenyautójukat, hiszen ők vezették fel a szilveszteri Pezsgőfutást.

Gyarmati Ariel: Örülök, hogy úgy döntöttünk a Mikulás Rally után, hogy nem akasztjuk még szögre a sisakot. Egy rendkívül jó hangulatú futamunk volt a Hungaroringen, a száraz hideg ellenére több ezer ember előtt… Habár a Szilveszter Rally eredetileg egy buliverseny, ezt a kifejezést egészen a rajtig szoktuk használni rá. A rajt után már mindenki kőkemény versenynek tekinti – mi is, hiszen mégiscsak rallyversenyzők vagyunk…

A Mitsubishi kitűnően tette a dolgát. Elébe mentünk egy pici a 2020-as szezonnak, így már megkapott új fejlesztéseket, alkatrészeket, amiket az óévbúcsúztató derbin ki is tudtunk próbálni. Műszaki problémánk nem is volt, csak én követtem el két kisebb hibát, mikor az első szakasz rajtjában lefulladt a kocsi, illetve amikor túlfordultunk egy helyen, így kicsit jártunk a füvön, ugrattunk át árkot.

A gumiválasztás nagyon nehéz volt, illetve nem is lehet igazán jól dönteni, hiszen sokat kell állni a gyűjtőben, etap igazán nincs, így mindig jéghideg gumikkal kell rajtba állni. Az abroncsok állapotára ezért nagyon oda kellett figyelnünk az egész verseny alatt – ráadásul úgy, hogy nem csak a pontos és gyors autózás volt a cél, de a közönség kiszolgálása is a látványos meneteléssel. Még így is mi lettünk a legjobb Mitsubishis kettős, ami egyben az abszolút 7. helyet is meghozta nekünk a nemzetközi mezőnyben. Ha csak a magyarokat nézzük, akkor pedig 5.-ként végeztünk, amivel teljesen meg vagyunk elégedve. Az pedig külön hatalmas élmény volt, hogy egy világbajnokkal egy rendezvényen autózhattunk. Ez úton is gratulálunk Kalle Rovenperӓ-nak a győzelemhez!

Nem csak az eredmény miatt érzem sikeresnek a hungaroringi futamot, de azért is, mert tudtunk változtatni a kocsi stabilitásán, így nagy lépést tettünk meg a jövő évre. Igaz, még így is sok munka áll előttünk január-februárban, de az irány jó. Összességében pedig, ha a Mikulás és a Szilveszter Rally eredményeit, tapasztalatait nézzük, akkor bizakodók lehetünk a 2020-as szezon kapcsán.

Kocsis György: Nagyon jól éreztük magunkat! A szombati első gyorsot – leszámítva a rajtban történt lefulladást – gond nélkül teljesítettük, a másodikon viszont maradt bent egy kevés, ugyanis utolértünk egy osztrák párost, akik egy ideig feltartottak bennünket, de végül azért sportszerűen elengedtek. A nap végén így is örömmel konstatáltuk, hogy abszolút 6-8. hely valamelyike meglehet, így ebben a szellemben vártuk a folytatást. Vasárnap további 4 gyors várt ránk, ami a nagyszámú mezőny miatt ugyan kicsit vontatottra sikerült, de a teljesítményünkön ez nem hagyott nyomot. Sok R5-ös autót magunk mögé utasítottunk, és így zártuk az abszolút 7. pozícióban a futamot.

A terv, miszerint a lendületünket tovább szeretnénk vinni a következő szezonra, eddig teljesülni látszik, hiszen a Mikulás Rally után a szilveszteri derbit és sikeresen, tapasztalatokban gazdagon zártuk. A felkészülést már el is kezdjük a 2020-as bajnokságra, ahol a célunk az lesz, hogy újra elhódítsuk az ORC bajnoki címet. Azt azonban már most látjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen bővülni és egyben erősödni fog az ORC mezőnye. Már most tudunk olyan új belépőkről, akik abszolút esélyesek lehetnek az év végi elsőségre. De mi állunk elébe a kihívásnak!

Minden szurkolónak, az autósportban dolgozó munkatársnak és partnereinknek sikeres, boldog újévet kívánunk!

Legfrissebb cikkek