Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Nyíregyháza Rallyt követően nem akasztotta még szögre az overált és a bukósisakot a Gyarmati, Kocsis kettős. A Mitsubishi Lancer Evo IX-esüket a csapat rögtön revíziózta, így kapva kaptak az alkalmon, hogy kipróbálják a technikát a 23. Mikulás Rallyn.

A Veszprémben és környékén megrendezett futamon nemhogy jól érezte magát a siófoki páros, de a TOP10-be is befértek. Igaz, ennek a futamnak már semmi komoly tétje nem volt, de motiválóan hatott rájuk a jövő évi szereplés előkészítésére.

Gyarmati Ariel: Nálunk is szinte hagyomány, hogy részt veszünk az év végi Mikulás Rallyen. Szeretjük ezt a futamot, hiszen ilyenkor kötetlenül tudunk autózni, mindenféle eredménykényszer nélkül. Az időket se igazán nézzük, a legfőbb cél, hogy a nézőket szórakoztassuk. Ez azt jelenti, hogy kicsit többet használjuk a kéziféket, többet megyünk keresztbe, a látványos autózásra törekszünk. A visszajelzések alapján ez sikerült is, és közben mi is nagyon jól éreztük magunkat. Flottul ment minden, ideálisak voltak a körülmények, és szerencsére a szokásos sárdagasztás is elmaradt.

A Mitsubishin nagyon sok minden kicseréltünk erre a versenyre, és be is jöttek a változtatások. Gyakorlatilag problémamentesen abszolváltuk a futamot, 100 induló közül az abszolút 10. helyen érve célba. Igaz, a szabályok ebben az esetben kicsit lazábbak voltak, lehetett volna nagyobb szűkítőket rakni a motorhoz, de mi inkább maradtunk az év közben is használt beállításoknál, hogy lássuk, mire is vagyunk így képesek. És hát nem is panaszkodhatunk…

Kocsis György: A hivatalos versenyszezon zárása után a csapatunk nem hagyta abba a munkát: rögtön revíziózták az autót, és rajtra kész állapotba hozták. Ezért döntöttünk úgy, hogy ki kellene próbálni, mit is tud a Mitsubishi az újonnan beépített, kicserélt és áthangolt alkatrészekkel. Jobb alkalom pedig nem is adódhatott volna a Mikulás Rallynál – a murván ráadásul amúgy is imádunk versenyezni. A kocsi tette a dolgát, és a defektek is elkerültek minket. Így kellett volna év közben is… A szezont azonban lezártuk, a hétvége viszont jó visszaigazolás a jövőre nézve.

Maga a futam borzasztóan tetszett, minden másodpercét élveztem. A téli szünet előtt egy kis lendületet, motivációt adott a jövő évi szerepléshez.

Nagyon szépen köszönjük a nézőknek a hétvégi szurkolást, felemelő volt ennyi ember előtt autózni! Partnereinknek pedig hálásak vagyunk az egész éves együttműködésért!

Legfrissebb cikkek