Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az év egyik legrangosabb gokartversenyén újra döntőbe verekedte magát Krózser Menyhért.

Az olaszországi Adriában rendezték a WSK Final Cupot, amely az egyik legrangosabb gokart sorozat év végi fináléja. Krózser Menya a 101 fős Mini kategóriában állt rajthoz, ahol az időmérőn az 52. helyet szerezte meg, a 30 fős előfutamok során rendre 11–14. helyen ért célba, az elődöntőben 16.-ként jutott tovább, a döntőben pedig az igen előkelő 23. helyet szerezte meg.

„Nagyon várta az esőt Menya, amiben jól is ment az edzések során, de az időmérőre egy kicsit visszaesettmondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Vagy motorerőben, vagy versenyzésben kellett volna egy kis plusz, hogy ezen átbillenjen.

Az előfutamok során újra jól szerepelt, egyszer 11., kétszer 12. egyszer 14. helyen végzett, illetve volt még egy 11. helye, de a rajtnál ütközött, beesett a spoilere, ami miatt öt másodperc büntetést kapott és 20. lett.

Az elődöntőben a 16. helyen jutott tovább, a döntőben pedig nagyon keményet rajtolt, de a visszafordítóban elmentek mellette – itt már a legjobbak ellen versenyzett és alacsony fordulaton talán nem volt meg a kellő motorerő – és végül 23. lett.

Ez alapvetően nem rossz eredmény, de Menya és mi is egy kicsit jobbra számítottunk. Most is sokat tanult, hiszen a WSK változatlanul a mérce a gokartozásban. Az év elején még örültünk volna a döntőnek, most pedig ez már nem volt kérdés, úgyhogy a fejlődés egyértelmű.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK
Résztvevők: 101
Döntő: 23.
A eldöntő: 16.
Előfutamok összesített: 39.
CF előfutam: 14. (30-ból)
AF előfutam: 12. (32-ből)
BF előfutam: 20. (32-ből)
DF előfutam: 12. (32-ből)
EF előfutam: 11. (32-ből)
Időmérő összesített: 52.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

További információ
www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek