Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Fehérvári Csaba és Aczél András az abszolút második helyen végzett a II. Nyíregyháza Rally-n, ezzel pedig megszerezték a 2019-es Historic Bajnokság abszolút, valamint az E korcsoport bajnoki címét.

„Nagyon nehéz elhinni, még friss az élmény.” Vág rögtön a közepébe a Toyota pilótája. „Szombaton, az utolsó kör után Andrissal csendben ültünk visszafelé az etapon az autóban és próbáltuk feldolgozni, hogy mi történt. Ez egy nagyon nagy dolog, rettenetesen boldogok vagyunk. Kemény évünk volt, rengeteg pozitív élménnyel, sok sikeres versennyel, és ennél szebb befejezést nem is tudtam volna elképzelni magunknak.”

A II. Nyíregyháza Rally egy igazi túlélőverseny volt, a saras pályákkal, a rengeteg csapadékkal és az ebből következő hatalmas dagonyával és temérdek defekttel.

„A taktikánk az volt, hogy próbáljuk megnyomni Rabócsiringet, hogy egy kis lelki előnyt szerezzünk. Ez sikerült is, viszont szombaton igyekeztünk stabilan, kényelmesen autózni, nem bevállalva semmit, hiszen mi akkor követtünk volna el nagy hibát, ha defektet kapunk, vagy ha kiesünk. Azt hozzá kell tennem, hogy nekünk a Corollával sokkal egyszerűbb dolgunk volt ilyen körülmények között, mint a hátsókerekes autóval közlekedő riválisainknak. A felhordásos részeken a lóerő hátrány nem jelentett problémát, mert nekünk az volt a fontos, hogy stabilan beforduljunk és szépen kigyorsítsunk. Az, amire az erős autók, vagy Wirtmann Feri bácsiék Escortja képes, az ezeken a saras szakaszokon nem tudott kicsúcsosodni.”

Az abszolút és az E korcsoport bajnoki címének megszerzése után a Proformance Rallyesport párosa vasárnap már mindenféle tét és nyomás nélkül autóztatott, igaz, az utolsó városi szakaszon meghibásodott a Toyota váltórudazata, de a GTI még így is tette a dolgát és célba vitte a srácokat.

„Szerettünk volna célba érni, az mindennél fontosabb volt, hogy ott legyünk a Nyíregyháza Rali céldobogóján az ERC mezőny előtt. Mindenki, aki befejezte az utolsó futamot megérdemli a tapsot és a gratulációt, mert ez egy nagyon-nagyon nehéz verseny volt. A szervizcsapatomat ismét kiemelném, mert most is és egész évben mindent megtettek azért, hogy nyugodtan versenyezhessünk, illetve köszönettel tartozunk a kis autónknak, mert a tízedik versenyünket teljesítettük vele nagyobb hiba nélkül, ami szintén nagy fegyvertény egy olyan mezőnyben, ahol ilyen idős autók versenyeznek. Ez jó előjel a jövő évre nézve. Most megünnepeljük a bajnoki címet, de 2020-ban is ezt a vonalat szeretnénk tovább vinni.”

Legfrissebb cikkek