Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Őrületes utolsó szakasszal ért véget a Rally Hungary és az ERC-sorozat! Az Európa-bajnoki címért küzdő versenyzők közül Chris Ingram és a versenyben addig vezető Alexey Lukyanuk is defektet kapott, ami alaposan megkavarta a végső sorrendet. A vége az lett, hogy Turán Frigyes megnyerte a viadalt (tizenhat év után újra magyar Eb-futamgyőztest avattak Nyíregyházán), Chris Ingram révén pedig 1967 után újra brit bajnoka van az Európa-bajnokságnak.

Turán Frigyes: „Már úton voltam a szervizparkba, amikor hívott a csapat, hogy nem harmadikok vagyunk, hanem elsők. El sem hittem! El kellett telnie egy kis időnek, hogy felfogjam, és megmondom őszintén, nagyon megérintett. Ez egyszerűen fantasztikus! Pedig megmondom őszintén, hogy először azt hittem, ez az utolsó gyorsasági nem hiányzik már egyáltalán, mert nagyon extrémek voltak a körülmények a leszálló köd miatt, de most már azt gondolom, nagyon is kellett! A verseny összességében fantasztikus volt, szeretem ezeket a pályákat, csak az eső rontotta kissé az összhangot – de a történtek után már minden szép! S hogy minek köszönhető a sikerünk: a Hankook abroncsoknak, hiszen azon kevesek közé tartoztunk, akik egyetlen defektet sem kaptak, pedig nehezek voltak a körülmények. Ilyen eredményben titokban sem reménykedtem – ez egyszerűen elképesztő!”

191112 rallyhungary n2

Chris Ingram: „Pokoli nehéz volt, de végül minden jól alakult. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott – végig éreztem, hogy nagyon sokan álltak mögöttünk, és hálás vagyok érte. Nagyon kemény évünk volt, de nem egyedül csináltam végig – a körülöttünk lévő emberek nélkül nem válhatott volna valóra az álmunk. Ross (Whittock) hihetetlen volt, ő a legmegbízhatóbb ember, akit ismerek, a fellegekben járok! A csapat is fantasztikus volt, csakúgy, mint az autó. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ez megtörténhetett!

RALLY HUNGARY, AZ EB 8. FUTAMA, NYÍREGYHÁZA
Abszolút végeredmény: 1. Turán Frigyes, Bagaméri László (magyar, Škoda Octavia R5) 2:11:28.0, 2. Lukjanjuk, Arnautov (orosz, Citroën C3 R5) 33.7 mp h., 3. Callum, Brian (ír, Hyundai i20 R5) 1:25.9 p h.

Legfrissebb cikkek