A csapat Hondája végre elkészült, hosszabb szünet után újra a pályákon lesz látható, de nem a megszokott felállásban, ugyanis ezen a versenyen ifj. Kanyik Antal fogja vezetni, akinek Kondella-Fülep Edina diktálja az itinert. Kíváncsian várjuk a páros véleményét, melyről a verseny után be is fogunk számolni.

Oláh Zoltán – Szilassy Arnold párosunk a vártnál sokkal jobban teljesítette a 6 gyorsasági szakaszból és prológból álló Mecsek rallyt.

A Baranya Kupa után ismét a mecseki pályák „fogságába” estem. Ezeknek a szakaszoknak a hangulata, ritmusa közel áll hozzám, sok versenyző társamhoz hasonlóan nekem is régi álmom volt, hogy egyszer a Mecsek ralin rajthoz tudjak állni. Erre a versenyre Arnold, mint a csapat egyik tapasztalt navigátora volt segítségemre. Teljesen más itinert írtunk, mint a Baranya kupán. Még csak most próbálgatom a szárnyaim, ezért minden javaslatot szívesen veszek, hogy ki tudjam alakítani a saját stílusomat. Azt érzem, jó irányba indultunk el, és ez meglátszott az időeredményeken is.

Az első két gyorsasági szakasz véleményem szerint nem csak engem, hanem a kategória és 2wd társakat is meglepte. Egy pici hiba miatt csak a 2. időt tudtuk autózni ezeken. Árpádtető nem kedvezett az autónak, itt az előnyünk sajnos lecsökkent. A második körben 3 gyorsaságiból 2-szer utolértük az előttünk rajtolót, pedig kaptunk 2 percet az Ő rajtidejükhöz képest, de sajnos ez sem volt elég. Itt dőlt el a sorsunk, a kategória 2. helyéről visszaestünk a 4. helyre. Szerencsére a 2wd 2. helyét sikerült megtartanunk. Mondhatjuk, hogy az égiek mellettünk álltak.

És, hogy a mecseki pályák mennyire „vonzóak”, már javában készülünk az orfűi rally3-as futamra, ahol szintén Arnolddal fogok indulni.

Csapatunk felemás hangulattal zárta a Mecsek ralit. Gyenes András – Horváth Levente György párosunk mindkét napot az autó sérülésével zárta. Szombaton kisebb, vasárnap nagyobb kár is keletkezett a gombszeműben. Erről és a hétvégéről mesél nekünk András.

Nem végződött "happy enddel" számunkra az 53. Mecsek Rally.

A verseny nulladik napján az időjárás megmutatta a legcsúnyább októberi arcát Pécsett és környékén. Ilyen esőben kellett pályákat bejárnunk és este prológot teljesítenünk. Mivel tudtuk,hogy a többi versenynapon szikrázó napsütésben versenyezhetünk, így nem szegte kedvünket az eső. Arra nem számítottunk, hogy több helyen ekkora sártenger fogad minket a pályákon. Az első gyorsaságin többet mentünk keresztbe mint egyenesen. Ezt követte a pécsváradi szakasz, ahol hasonló körülmények fogadtak minket. Sajnos a pálya második kilométerénél megúszott az autónk egy balos kanyarban, lesodródtunk az útról és az út menti árokban egy beton csatornának csapódtunk úgy, hogy a versenyautónk az orrán állt meg. A pálya szélén lévő sportbíró azonnal rohant integetni a mögöttünk rajtoló Zsíroséknak, hogy lassítsanak, mert belógtunk a pályára. Sajnos ők sem tudtak úton maradni, így becsapódtak mellénk az árokba. Emiatt etappá nyilvánították a szakaszt. Minket a nézők  kb. 15-en nem bírtak kiszedni az ároból, ezért a Rescue segítségét kellett igénybe vennünk.

Semmit nem szeretünk feladni, így nekiálltunk és a szervízparkban helyreállítani az autónkat, hogy másnap a szuper rally szabályok értelmében folytathassuk a versenyt.

Rengeteg önzetlen segítséget kaptunk a mellettünk szervizelő csapatoktól, melyet ezúton is külön köszönünk.

Másnap nagyon élveztük a versenyzést és egy-két helyen sikerült kíváló időket autóznunk.

Az utolsó gyorsaságira maradt a "fekete leves". Elrajtoltunk és elég jó tempóban kezdtünk. A pálya első kilóméterének végénél volt egy bakhát, ami eldobott minket és a földet érő autó bal hátulja lement a vizes fűre és lecsúsztunk az útról. A tempónk elég nagy volt, így esélyünk sem volt megállni a kb. 80 méterre lévő farakások előtt, így nekicsapódtunk a rönköknek, és felfutottunk rájuk. Sajnos az autó eléggé megsérült, így ezért most elestünk a bajnoki pontoktól.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Ecoffice Technology Kft. – Triumph Adler; EGROKORR Festékipari Zrt.; Evolution Consulting Kft.; Innovitas Nonprofit Kft.; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER – www.raiker.hu ; Dokutech Center Kft.; Ital Logisztika Kft.; C+D Automatika Kft,; Kudo Trade Plus Kft,; Tower-Tech Kft,; SP Kosaras Kft.; Best-Vill. 2000 Kft.; KOOS WEBER Hungária Kft., ROBITLÁG Bt.; HUNIPER Permetező Kft., The Body Shop, SEQOMICS Kft.; Sulypont Bt.; LABNET Hungary Kft,; EUROPART Hungária Kft; BBD 96 Kft.; HEKUS Bűnügyi Magazin; VibroService Kft.