Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Turán Frici és Bagaméri Laci számára nagyon jól indult az új Skoda Fabia R5-tel az 53. Mecsek Rallye, több gyorsasági szakaszt is megnyert a páros, azonban a körülmények szerencsétlen összjátéka miatt Fricék végül idő előtt kiálltak a versenyből.

„Alapvetően nagyon jól éreztük magunkat a Mecsek Rallye-n és az új típusú autó, a Dani Fischer Team-től bérelt Skoda Fabia R5 is jól teljesített. A végeredmény miatt természetesen egy kicsit csalódottak vagyunk, de a körülmények tükrében nem volt túl magas az elvárásunk magunkkal szemben, így lazábban is vágtunk neki a versenynek. Meglepően jól indult számunkra a csütörtök esti prológ, amit sikerült megnyernünk, majd másnap az első gyorsaságit is elsőként zártuk. A Trefort puszta szakaszt két évvel ezelőtt is minden gyorson nyertük, az a pálya úgy tűnik, kifejezetten fekszik nekünk” – kezdi a Mecsek Rallye-s élménybeszámolót Turán Frici.

„Amit ki szerettünk volna próbálni a mindkettőnk számára ismeretlen Skoda Fabian, azt úgy érzem, sikerült tesztelnünk és egyre többet tudunk meg erről az új típusról. Persze még van mit tanulnunk az autóról, de jó az irány. A pénteki második gyorsasági szakaszon sajnos kaptunk egy defektet, amit ugyan relatíve gyorsan helyre tudunk állítani, viszont Trencsényi Józsiék szerencsétlen baleseténél megálltunk segítséget nyújtani és a versenyigazgatói döntés alapján a ténylegesen elvesztett időnkhöz képest hátrébb soroltak minket. Emiatt sok pozíciót veszítettünk” – folytatja Bagaméri Laci.

„A második versenynap arról szólt, hogy az aznapi pontokért harcoljunk, azonban a 8. gyorson egy baleset miatt ismét megállni kényszerültünk, így újra hátrányba kerültünk a többiekhez képest. Az ezt követő szakaszon tönkre ment a kormányszervónk is, így végül úgy döntöttünk, hogy nincs értelme folytatnunk a versenyt, mert pontokat nem tudunk már szerezni a jelenlegi pozíciónkban. Összességében örülünk, hogy kipróbálhattunk egy új R5-ös autó típust, köszönjük Fischer Daniéknak, hogy lehetőséget biztosítottak erre. Valamint hálásak vagyunk a támogatóinknak és legfőképp a hű szurkolóinknak, akik most is megmutatták, hogy ők a legjobbak” – zárja Frici.

A Turán Motorsport párosa november 8-10. között az ERC futamként jegyzett Nyíregyháza Rallye-val zárja az idényt.

Legfrissebb cikkek