Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Most vagy soha – az utolsó lehetőségét játssza meg a Mecsek Rallyen Gyarmati Ariel és Kocsis György. A hétvégén eldől, van-e még esélye a siófoki párosnak a bajnoki címre, vagy egy dobogós helyezésre az év végén. Ők mindenesetre mindent megtesznek a siker érdekében...

Gyarmati Ariel: Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a mecseki viadalra, hiszen egy nagyon fontos küzdelem vár ránk a hétvégén. Mondhatni ez az utolsó esélyünk, hogy elérjünk egy dobogós helyezést a bajnokságban. Ennek tükrében mindent meg is teszünk majd azért, hogy az első három között intsenek le minket a Mecsek Rallyen.

Az autó is már hét elején rajtra készen állt, a kötelező revízió mellett kapott egy új turbót is, amit már az ózdi futamra is be szerettünk volna építeni. Így tudtunk egy kicsit növelni a motorerőn, emellett előrelátóan minden alkatrészt kicseréltünk, aminek eljött/eljön hamarosan a kilométere.

Szerdán hajnalban utazunk le Pécsre, és rögtön el is kezdjünk a pályák feldolgozását. Csütörtök délután a prológgal veszi kezdetét a versenyhétvége a pláza parkolójában, ahol megpróbálunk egy látványos autózással a nézők kedvében járni. Pénteken és szombaton pedig 6-6 gyorsaságit fogunk teljesíteni.

Szeretjük ezt a versenyt és a pályákat, de a többiek is így vannak ezzel, ezért úgy gondolom, pályaismeretből adódó előnye senkinek sem lesz ezúttal. Biztos nagyon kemény verseny lesz, hiszen hatan küzdünk a bajnoki címért. A győzelemért fogunk menni, de ebben a mezőnyben bármilyen dobogós helyezés szép eredménynek számít. Rajtunk nem fog múlni, megpróbálunk minél gyorsabban menni, és remélem, mellénk szegődik Fortuna is.

Kocsis György: Mint mindig, most is nagyon izgulok. Az év vége felé most már igazán ránk férne egy problémamentes verseny, ahol sem műszaki hiba, sem defekt nem hátráltat bennünket.

A pályák nem lesznek ismeretlenek számunkra, már együtt is többször jártunk rajtuk. A mi szempontunkból talán kicsit szerencsésebben is válogatták össze az idei szakaszokat, ugyanos nekünk eddig mindig a szűk, technikás gyorsok feküdtek, mint például a Golgota, Gorice vagy Trefordpuszta. Ilyen szempontból egy kicsit optimista vagyok az eredményt illetően.

A nehézsége a versenynek igazából abban áll, hogy egy erős győzelmi kényszer van rajtunk a két nullázás és az Ózdon ott felejtett pontok miatt. Emiatt egy kicsit hátrébb is csúsztunk a bajnokságban, ami egyelőre nem egy élhetetlen lemaradás, meg tudjuk oldani. A bajnoki címre már csak matematikai sanszot látunk, de a dobogóra abszolút reális esélyekkel pályázhatunk. Ehhez viszont nagyon kell sietni… Tisztában vagyunk vele azonban, hogy a másik öt páros sem feltett kézzel fog rajthoz állni, így mindent elkövetünk majd a siker érdekében, amit csak a technika enged.

Kellenek a pontok, és a sikerre is ki vagyunk éhezve... Bízunk benne, hogy az elszántságunk mellé most Pécsett egy kis szerencsét is dobni fog a gép.

Legfrissebb cikkek