Pár héttel az után, hogy megszerezte második magyar bajnoki címét, a B döntő nyolcadik helyén végzett Krózser Menyhért az olasz ROK sorozat Mini kategóriájában, a 29. Trofeo d’Autunno versenyen.

Az MHH Kart Team versenyzőjének nem volt könnyű dolga a lonatói South Garda pályán, hiszen májusban versenyzett utoljára a ROK bajnokságban, a szintén olasz WSK-ban pedig június végén.

Azóta a Rotax magyar és CEE bajnokságban indult, ahol más a váz, a motor és a gumi is, az utolsó két versenyét ráadásul már az eggyel nagyobb, junior kategóriában teljesítette.

Lonatóban az első napja rá is ment, hogy visszaszokjon a Mini ROK-ban használt vázra, motorra és gumira. Azonban az már a szabadedzéseken is látszott, hogy az olasz Team Driver által biztosított motor nem áll a helyzete magaslatán, ami az egész hétvége teljesítményére rányomta a bélyegét.

Az időmérőn Menya a 101 fős mezőnyben az 51. időt futotta. A két előfutamában – ahol 34-en voltak egyszerre a pályán –, 9. és 17. lett, amivel a B döntő harmadik helyére kvalifikálta magát. Innen sikerült feljönnie a másodikra, ám ütközés miatt öt másodperc büntetést kapott és végül nyolcadik lett.

„Sajnos ezen a hétvégén nem volt tökéletes a technikánk, végig motorerő hátránnyal szenvedtünk – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Menyának nem volt könnyű dolga, hiszen az elmúlt hónapokban egészen más gokarttal versenyeztünk, egy nap kellett neki a visszaállásra, de megoldotta.

A futamok során szépen, éretten ment, még így is csak három hellyel maradtunk le az A döntőről. A B döntőben a harmadik helyről rajtolt, feljött a másodikra, itt is intették le. Volt azonban egy ütközése – előtte megállt az egyik versenyző motorja és Menya nekiment –, ami miatt öt másodperc büntetést kapott és nyolcadik lett.

Menya teljesítményével elégedettek vagyunk, remélem, a jövő héten egy versenyképesebb motorral tudunk bizonyítani a ROK legnagyobb őszi versenyén, a Superfinalon.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max
Résztvevők: 101
B döntő: 2.