Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két versenyautóval és egy gokarttal vett részt a X. Ercsi Autó Motor Show-n az LPWMSport csapata, ahol kora délutántól órákon át versenyzők használhatták Ercsi belvárosát.

Az Eötvös napok keretében szeptember elsején, vasárnap autósok foglalták el Ercsi városát. A kezdeményezés tíz évvel ezelőttre tehető, amikor a helyi – korábban autóversenyző – Hodula Mihály előállt az ötlettel a város vezetése felé.

Az LPWMSport csapata, ahogy a korábbi években, most is elsőként fogadta el a meghívást a rendezvényre és a versenyautói mellett klasszikus autó csodákat és új amerikai autókat is kiállított Ercsi Duna partján. Az autózásra ebéd után a városban lezárt pályán került sor.

Elsőként a csapat legfiatalabb versenyzője Lovász Bálint hajthatott fel a lezárt szakaszra és pár bemutató kör után átadta a terepet egy másik gokartosnak.

„Nagyszerű érzés volt a lezárt utcákon gokartozni.  Fantasztikusan éreztem magam egész nap, nagyon sok kilátogató néző előtt nyomhattam a gázt, bár az út nem volt tökéletes a formaautók és a gokartok számára sem. Örülök, hogy részese lehettem a rendezvénynek, szívesen eljövök jövőre is” – mondta Lovász Bálint.

A formaautózást követően a versenyzők felvonultak a pályán, ahol a rally autókba hátrányos helyzetű gyerekeket ültettek a rendezők és mindenki boldogan szállt ki az autókból. Ezután indult meg a száguldás, ahol Lovász Pál a Hyundai i20 R5 versenyautója mellett a csapat Kia TCR versenygépét is kikormolhatta.

„Idén is kellemes és felszabadult napot tölthettünk Ercsiben. Nagyon sokan kilátogattak a borzasztóan meleg idő ellenére és kitartottak a rendezvény végéig. Öröm volt látni a fiamat gokartozni. Jót autóztam az i20-as Hyundai-jal és beültem a TCR Kiába is. Gyors ismerkedés után sikerült pár kellemes kilométert menni vele. Nyilván nem ez a rally közeg a TCR versenyautó világa, ennek ellenére kivallóan helyt állt a gép. Örömmel mutattuk meg a Ceed-et a közönségnek” – tette hozzá Lovász Pál.

Igaz szeptemberben Magyarországon nem rendeznek bajnokit, ám a csapat így sem pihen. Következő állomásuk a 8. MAHLE Rally Nova Gorica lesz szeptember harmadik hétvégéjén, ahol a Lovász Pál – Kürti Tamás duó mellett a Tábori Ákos – Nagy Brigitta páros is szerencsét próbál.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., REDO Water Systems Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

Legfrissebb cikkek