Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elkerülte a komolyabb műszaki probléma Lángi Attiláékat - de csak az Ózd-Salgó Rallye első napján.

A másodikon, amint meglátta a Salgótarján várostáblát, a Z4 igazán megmakacsolta magát. Olyan dolgokat produkált, amit a pilóta nem is tudott hová tenni, fejben folyamatosan kereste a megoldási lehetőségeket. Ám ahelyett, hogy ez javukra vált volna, inkább hátráltatta őket, hiszen nem tudtak maximálisan a feladatra koncentrálni. Végül a Lángi-Schmidt kettőst a 4. helyen intették le az ORC 2WD+ kategóriában.

Lángi Attila: A hétvégén ismét megszívatott a Z4… Fehérváron is voltak már problémáink az autóval, de nem éreztem olyan gyengének, mint ahogy most teljesített. Az ózdi szakaszokon még nem is volt komoly baja, de amikor meglátta a Salgótarján táblát, igazán megmakacsolta magát. Egyfolytában befulladt, és minden baja volt, de én először ezt csak a melegnek tudtam be. A végére azonban olyannyira kiéleződött, hogy egyszerűen már nem tudtam odakoncentrálni a pályára, fejben folyamatosan autót szereltem. Ez pedig ugye nem a legjobb taktika…

Ennek ellenére azért voltak olyan gyorsaságik, ahol azért nem mentünk lassan. Megnéztem azóta pár külső felvételt is a szereplésünkről, és egyértelműen látszott, hogy próbáltuk kihozni az autóból, amit csak lehetett. Ádám most is nagyon jól csinálta a dolgát, kár, hogy csak a kategória 4. helyével tudtam neki kedveskedni a születésnapjára.

Közvetlenül a verseny után, már hétfő este elkezdtem szétszedni az autót, kedden pedig folytattam a feltárást. (Ebből is látszik, mennyire felidegesített a hétvégi helyzet.) Van még olyan rész, ami nem igazán tetszik, ezért autókázok vele néhány kilométert, jön-e elő újabb probléma. Szeretném viszont még a héten teljesen felkészíteni az autót a következő derbire. Nem akarom most az utolsó pillanatra hagyni. A forduló előtt pedig tervben van még egy FRT futam is, hogy ott is megjárassam a gépet.

Schmidt Ádám: Nem volt annyira tökéletes hétvégénk, mint szerettük volna. Sajnos ismét műszaki problémák akadályoztak meg bennünket abban, hogy jól szerepeljünk. Ez pedig egyfolytában elvonta a figyelmünket a versenyzésről, végig azon töprengtünk, éppen mi baja lehet a kocsinak, nem tudtunk elvonatkoztatni ezektől. A végén már majdnem úgy kellett betolni a kocsit a célba, de a lényeg, hogy teljesítettük az Ózd-Salgó Rallyet, méghozzá a kategória 4. helyén.

A sok feszültség ellenére azért jó kedvünk volt, tudtunk nevetni versenyzés közben. A pályákon nagyon jókat autóztunk, és Attila is sokkal magabiztosabban vezetett, hiszen jobban megvoltak fejben neki ezek a szakaszok. A sok probléma ellenére én jókedvűen jöttem haza, szép szülinapom volt. Bízom benne, hogy az itt szerzett tapasztalatokat át tudjuk majd ültetni a következő versenyre, és addig a Z4 valódi technikai betegségére is fény derül.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, Köztérireklám.hu, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával

Legfrissebb cikkek