Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel és Kocsis György sem ma kezdte karrierjét a rallypályákon, de talán soha nem örültek még annyira egy 5. helynek, mint a most hétvégi Ózd-Salgó Rallye után.

A siófoki páros hatalmas küzdelemben állta meg a helyét, miközben történelmet is írtak két másik párossal „karöltve”. Értékes pontokat gyűjtöttek, s habár esélyük már csak matematikai a bajnoki cím megvédésére, mint tudjuk, a fiúk nem adják egy könnyen, az utolsó méterekig küzdeni fognak!

Gyarmati Ariel: Nagyon vártuk az idei Ózd-Salgó Rallyet, hiszen a terveink szerint dobogóra törtünk volna, hogy a bajnoki pontversenyben előrébb tudjunk lépni. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna – ennek pedig több oka is van.

A futam pénteken, az ózdi prológgal vette kezdetét, ahol igyekeztünk minél látványosabban autózni a szép számban kilátogató közönségnek. Szombaton gond nélkül két szakasz győzelemmel teljesítettük a kiírt 9 szakaszt – kivéve az első királdit, mert azt etapnak nyilvánították –, vasárnap viszont már akadtak problémáink. A 4. helyről vártuk a folytatást, és szerettünk volna úgy teljesíteni, hogy a végén felállhassunk a dobogóra. Az első körben azonban elég rossz gumitaktikát választottunk, így nem tudtunk faragni a hátrányunkból, még mindig tized másodperekre voltunk a harmadik helytől. A második körben egy lassú defekt hátráltatott minket, míg az utolsó szakasz előtt azt vettük észre, hogy folyik be az olaj az utastérbe a kormányoszloptól. Valamennyit rá tudtunk még önteni a rajt előtt, de sajnos sokat nem számított, elment a szervónk, és így kellett teljesítenünk a gyorsaságit. Ezáltal nemhogy a 3. pozíció nem lett meg, de egészen visszacsúsztunk az 5. helyezésig.

Az látszott most is, hogy a mezőny nagyon erős, végig kiélezett küzdelmeket folytattunk egymással – és nemcsak 1-2 párosról beszélek, hanem 6-ról. Talán még sohasem volt ennyire komoly mezőnye az ORC bajnokságnak. Túl sok bajnoki pontot nem gyűjtöttünk, de most már annak is örülünk, hogy célba értünk. Hozzá tartozik, hogy az új turbó nem érkezett meg időben, így kicsit gyengécske is volt az autó.

Látjuk, mi az, amin javítani kell, hogyan tudnánk még gyorsabbak lenni, ezért azon leszünk, hogy a Mecsek Rallyen újra az elsőségért tudjunk autózni. Innentől fogva már erre koncentrálunk.

Kocsis György: A szokásos mederben zajlott az esemény, percre pontos programtervvel, ami megkönnyítette azért az amúgy sem könnyű, Ózd-Salgótarján közötti logisztikai kihívást. A pályán ugyanakkor irgalmatlan harc folyt, hatalmasakat meccseltünk a bajnoki címre esélyes további 5 párossal. Nyugodt szívvel merem állítani, hogy bárki nyerhetett volna, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 136 gyorsasági kilométer után, a 3., 4. és 5. helyen autózott duóknak tizedmásodpercre ugyanannyi volt a mért idejük. A rallytörténelemben soha nem fordult elő még ilyen korábban. A hétvégén azonban Matics Misiéknek jött ki a legjobban és legszerencsésebben a lépés.

A futamot most se úsztuk meg defekt nélkül, de szerencsére lassú volt, így rendben le tudtunk jönni a gyorsról. A 10 másodperces büntetés és az utolsó előtti szakaszon jelentkező szervóhiba nem hiányzott volna, így egy elérhető biztos 3. helyről kellett lemondanunk. Sajnos így a bajnoki cím megvédésétől is messzebb kerültünk, nem közelebb. Matematikailag van még ugyan esélyünk, de rengeteg és hatalmas szerencse kell az újbóli címvédéshez.

Elkeseredve azért így sem vagyunk, hiszen nagy küzdelemben sikerült helyt állnunk, valamint végre megszakadt a rossz sorozatunk, és a célban tudtuk befejezni az Ózd-Salgó Rallyet – korábban ez még nem sikerült.

A győzteseknek gratulálunk, Pécsett folytatjuk a küzdelmeket!

Legfrissebb cikkek