Több mint másfél hónapot pihent Lángi Attila BMW Z4 versenygépe, hiszen a Veszprém Rallyet tervezetten hagyták ki, nem szerették volna olyan nagy megpróbáltatásnak kitenni a technikát. Amíg azonban a gép és alkotója pihent, addig a navigátor, Schmidt Ádám egy újonc pályakezdését segítette a Baranya Kupán. Most ismét eljött az idő, hogy együtt álljanak rajthoz, méghozzá az Ózd-Salgó Rallyen, augusztus 23-25-én.

Lángi Attila: Legutóbb Székesfehérváron ültem versenykörülmények között a Z4-ben, ahol ráadásul egy, a céldobogó utáni megpörgésem miatt büntetésben is részesültem. „Közmunkára” ítéltek, ami azt jelenti, hogy egy futamon pályabíró-segédként kell jelen lennem, és segítenem a verseny lebonyolítását. Úgy volt, hogy ezt az Oroszlány Rallyen ki is pipálhatom, de végül nem volt szükség rám – így pedig egy horvátországi nyaralást is buktunk sajnos.

Ez a „közmunka” így egy picit belezavart a felkészülésbe, de összességében nem sok mindent változtattunk a BMW-nél. Fehérvár után hazahoztuk, lejjebb ültettük és a kötelező revíziót megcsináltuk rajta. Hogy egy picit azért átmozgassuk a nyári szünetben, elmentünk vele a Pannóniaringre, ahol a BMW-sek tesztelgettek, és ahol mi is meg tudtuk autóztatni a szurkolóinkat, barátainkat. A kis kitérő után mindössze olajt cseréltünk rajta, valamint pótoltuk a dobbetétet, amit még a fejér futamon hagytunk el. Még egy akciókamerát kell beszereznem, és akkor készen is állunk az Ózd-Salgó Rallyera.

A kitűzött cél az, hogy nevessünk – lehetőleg minél többet a verseny ideje alatt. A bajnokság szemszögéből mi kívülállóként tekintünk a futamra, így nincs is teher rajtunk. Teljesen mindegy, hányadikak leszünk, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és a nézőknek is örömet szerezzünk egy-egy látványosabb megmozdulással. Habár Ádám miatt azért örülnék neki, ha egy kupát sikerülne szereznünk, hiszen ő maximális alázattal és felkészültséggel áll oda velem minden verseny rajtjába. Míg én inkább hobbista vagyok, ő profibb autóversenyző, így jó lenne, ha egyszer ezzel tudnám megköszönni a munkáját.

Schmidt Ádám: A Székesfehérvár Rallye után leültünk beszélni Attilával arról, mit és hogyan kellene másképp csinálnunk, hogy egy ütőképes páros lehessünk. E mentén igyekeztem felkészülni a most hétvégi derbire is, amellett persze, hogy több belső kamerás felvételt is átnéztem újra és újra.

Az Ózd-Salgó Rallye az egyik szívem csücske a futamok közül. Amatőr szinten és az OB keretein belül is többször versenyeztem már ezeken a pályákon. Nem lesznek tehát ismeretlenek számomra a szakaszok – ahogy Attilának sem. Ezért bízom benne, hogy hétvégére így minden összeáll, és végre sikerül megvalósítanunk azt, ami eddig nem jött össze az idei évben. Vagyis, hogy jól érezzük magunkat, miközben jót autózunk – függetlenül a végeredménytől. Szombaton lesz a születésnapom, így nekem nagy ajándék lenne, ha emellett pluszban a dobogón is tudnánk végezni.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, Köztérireklám.hu, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával