Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szinte napra pontosan egy évvel balesete után tért vissza a gokartpályákra Losonczy Levente, aki a Rotax Max Grand Festivalon mutatkozott be a legmagasabb, senior kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzőjének a visszatérés és a bemutatkozás is jól sikerült, hiszen nagy fölénnyel megnyerte a versenyt.

Levi tavaly július végén, Adrián egy olasz bajnoki futamon ütközött és törte el a combcsontját. Ennek a rehabilitálása vett igénybe egy évet. Az idén már két Renault Clio Kupa-futamon rajthoz állt és gokarttal is tesztelt, de a versenyzéssel eddig várnia kellett, hiszen ez a szakág sokkal jobban megterheli a testet és lábat.

„Nagyon jó volt újra gokartozni és versenyen indulni – mosolygott Levi. – Lehet, hogy furcsán hangzik, de semmi nyomát nem éreztem az egy év kihagyásnak. Azonnal jött minden mozdulat, fizikálisan pedig ugyanolyan felkészült vagyok, mint egy éve.

A senior kategóriában a váz hasonló, mint amivel korábban versenyeztem, a motor egy kicsit erősebb, ami körönként öt–hat tizedet jelent.

A verseny jól sikerült, nagyon jó gokartot kaptam a csapattól, a döntőben az első helyről rajtoltam és négy kör után már két másodperc előnyöm volt, amit a hátralévő 17 körben tízre növeltem és nyertem.

Szeretnék az idén még pár gokart versenyen rajthoz állni. A győzelmemmel szereztem egy ticketet a Rotax International Finalra, Le Mans-ba, de sajnos nem tudok indulni, mert a hétvégén a Renault Clio Kupában versenyzek.

A gokart mellett nagyon tetszenek a karosszériás autók is, szeretnék ebben a szakában is bizonyítani.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, Senior
Döntő: 1.
Elődöntő: 1.
3. Előfutam 1.
2. Előfutam 2.
1. Előfutam 1.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ: facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek