Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A felkészülési előzmények ismeretében ez helyénvaló is lenne, hisz két autót kellett darabjaiból összerakni és versenyképessé tennie a csapatnak. A Hyundai i20 R5 és a Mitsubishi EVO IX is csúnyán nézett ki még a verseny előtt 10-12 nappal és lám a két Peugeot 208 R2-vel kiegészülve mindenki célba ért és eredményes és pontszerző futamot zárt az LPWMSport.

Lovász Pál és Kürti Tamás a Hyundai i20 R5-tel már a csütörtöki teszten is részt vehetett, ami mindenképpen a csapat áldozatos munkáját dicséri. Pálék ott meg voltak elégedve az autóval. Csapatunk él párosa végül az ORB abszolút 10. helyén végzett.

„Minden elkészült az utolsó pillanatban. A nagy szervezésben, hogy a kocsi rajt kész állapotban legyen kicsit kevesebb idő jutott a felkészülésre. Én egyébként sem ezeknek a pályáknak vagyok a híve, jobban szeretem a szűkebb és technikásabb gyorsaságikat, mint amelyeken a Mitropa kupában megyünk. Mi még a szervizpontokon is folyamatosan alakítottuk az itinert. Ehhez képest nem volt olyan rossz, kezdtem belelendülni, amikor ismét egy technikai hiba kizökkentett. Úgy 160-as tempónál áramtalanított az autó és leállt. Aztán többszöri indítgatás után ismét életre kelt, de ez engem megzavart. Küzdünk a másodpercekért, kockáztatunk erre egyszer csak váratlanul leáll az autó. Ott állsz, szaladnak a másodpercek, nem egy felemelő érzés. Ez van, technikai sport, de még így is pontot szereztünk” – zárta rövid összefoglalóját nem túl vidáman Lovász Pál.

Bacsa Tamás és Hanyik Gergely számára az volt a kérdés, hogy teljesítményükre mennyiben hat az életük második első osztályú versenyén elkövetett hiba, és árokba esés.

„Igen, előzetesen én is erre voltam kíváncsi. De már a teszten úgy éreztem, megérkeztem ismét, és semmi zavart nem okozott. Verseny közben már csak a futamra és közvetlen vetélytársaimra figyeltem. Nagyon jó volt nemes küzdelemben vívni Tóth Tibiékkel és Perge Gyuriékkal. Nagyon sajnálom, hogy Tibi kisebb hibájából műszaki gondok is keletkeztek, mert nagyon kitűnő meccs volt közöttünk és Perge Gyuriék között. A lelkemnek is kellett ez a győzelem, és a csapat és támogatók felé is jelezni szerettem volna, hogy a miskolci baki csak egy kisiklás volt” – foglalta össze a közönségsikert is arató Bacsa Tamás.

Riskó Dániel és Losonczi Csaba előzetes tervüket túlteljesítve végeztek a Peugeot kupában.

„Igen, én az ötödik helyezést tartottam reálisnak a futam előtt, de végül negyedikként értük célba. Ennek két okból is örülök. Egyrészt még a harmadik hely sem volt oly távol, másrészt az éves összesítésben nem reménytelen így akár a harmadik helyen végeznünk majd. A Peugeot 208 R2 kupában még két futam van hátra a mecseki, ill. nyíregyházai verseny. Igyekszem ezekre ráfeküdni majd, és lehet felkészülés gyanánt elindulunk majd az Ózd-Salgó ralin is… Nagyon köszönöm a csapatnak, a 208-ast egy hibátlan autó muzsikált alattunk a verseny egésze alatt, és ez is kellett a jó eredményhez” – zárta boldogan Riskó Dani.

Tábori Ákos és Nagy Brigitta második közös versenyüket teljesítették. És egyre jobb a páros.

„Nagyon megerőltető futam volt mindkettőnk számára a nagy hőség miatt. Beszéltük is Ákossal, hogy ez miatt egyikünk sem volt 100%-os állapotban. De nem panaszkodunk, mert egyrészt mindenkinek ilyen volt, másrészt pedig a második versenyünket eredményesen zártuk. Az ORB 2WD-ben negyedikek lettünk és tudjuk miben hibáztunk és ez reményt ad majd a következőkben, hogy még előrébb végezzünk. Nekem nagyon tetszik Ákos vezetési stílusa, és elmondása szerint ő is meg van elégedve velem. Kezdünk összecsiszolódni. A következő versenyünk még nem tisztázódott, de lehet Veszprém, vagy Olaszország, de az Ózd-Salgón biztosan indulni szeretnénk” – foglalta össze Brigi, csapatunk hölgy navigátora fehérvári élményeit.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

Legfrissebb cikkek