Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 28. Opatija Rali szerepel következő eseményként az LPWMSport csapatának verseny naptárában. Így a tegnap a hatalmas közönségsiker mellett lezajlott Nagy Futam után a csapat már útnak is indult délre.

Két autóval állnak rajthoz a Mitropa kupa újabb, immár idei harmadik versenyén. Lovász Pál és Kürti Tamás nagyon reméli, most már meglátja a Hyundai i20 R5-öt a céldobogót, míg ifj. Kanyik Antal hasonlóan jó szereplést remél, mint a Lavanttal Rallyn, ahol nyertek.

Lovász Pál nagyon szereti a sok magyar építészeti szépséggel bővelkedő helyszínt, hisz Abbázia egykoron Magyarország része is volt. A fantasztikus helyszínre, Horvátország egyik büszkeségére szívesen járnak a magyarok, és nemcsak nyaralni, hanem minden év májusában, versenyezni. A város polgármestere nagy rallyfan, így a verseny jó kezekben van.

„Én imádom ezt a helyszínt. Gyors, pörgős verseny évek óta ez a futam, és átlagon felüli környezetben zajlik. Tavaly itt hatodik helyezést értünk el Tamással. Nagy élmény az exkluzív környezetben felállni a céldobogóra. Most, a Mitropa kupa harmadik helyszínén ezt feltétlenül szeretnénk átélni, egyrészt az előbb elmondottak miatt, másrészt idén még ez nem adatott meg a bosszantó műszaki hibák miatt, a két osztrák futamon. Miskolcon már nagyon jól muzsikált a Hyundai, kifejezetten élveztem a vezetését. Ebben nagy segítségemre volt a cseh mérnökünk, akinek hálás vagyok a munkájáért. Nagyon remélem, hogy ebben a csodaszép környezetben, a Hyundaiban is van annyi hiúság most már, hogy ott akar tetszelegni a célban” – árulta el Lovász Pál, majd hozzátette. „Remek pályák ezek, bár a felhordásokkal vigyázni kell, de készülünk rá. Remélem, a tavalyi eredményemhez képest tudok gyorsulni, és a vasárnap esti célban jobb helyezést könyvelhetünk el majd a tavalyinál. Ezért jöttünk. Egyben felkészülés is lehet majd a május végi szlovén futamra is, ahol biztosan indulunk, hisz a szombathelyi futam elmaradása miatt úgy sem bírnám ki egy hónapig verseny nélkül.”

„Persze ez a futam a csapat szempontjából nemcsak rólunk szól, hisz itt van velünk a Peugeot 208 R2-vel ifj. Kanyik Anti is. Szerintem ezek a pályák fekszenek a kisautóknak, és remélem Anti is kézben tartja majd az oroszlánt, és bekormányozza a célba. Szombat este lesz egy szakasz kétszer, aztán vasárnap egész nap megyünk, és valamivel több, mint 100 km a gyorsaságik össztávja. Nem hosszú verseny, viszont annál technikásabb. Szóval remélem az R5-ös és az R2-es autónk is örömet szerez majd mind szurkolóinknak, mind támogatóinknak” – fejezte be a beszélgetést Lovász Pál.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

ifj. Kanyik Antal partnerei: Exclusive Change, Exclusive Tours, Pentolt Kft., Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft., Hidra Kft., 3D iClone, Kanyik Autószerviz, SRTeam, Atech Racing, Brian James trailers.

Legfrissebb cikkek