Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel: Nagyon várjuk az idei Veszprém Rallyet – nem csak azért, mert a szívünknek kedves murvafutam következik, de itt szeretnénk újra átvenni a vezetést a bajnokságban. Pont ezért, ha lehet, az eddigieknél is sokkal több energiát fektetünk bele a felkészülésbe. Ezt egyrészt megkövetelik a pályákon uralkodó körülmények – mind a kocsi átépítése, mind a fizikális felkészülés tekintetében –, másrészt többen is pályáznak a bajnoki pontokra, így újra igen éles küzdelmek várhatóak a kategórián belül.

Szerdára még beiktattunk egy tesztet, hiszen kereken egy évvel ezelőtt autóztunk utoljára murván, így szeretnénk egy kicsit feleleveníteni, milyen is a lazább, csúszósabb talajon versenyezni. Jó alkalom lesz ugyanakkor arra is, hogy finomítsunk a Mitsubishi új beállításain, hogy tényleg a legversenyképesebb technikával tudjunk rajthoz állni.

Bízunk benne, hogy sikerül a dobogón végeznünk a hétvégén, mi mindent meg is teszünk majd ennek érdekében. Fontos lenne, hogy minél jobb helyezést elérjünk, ugyanakkor óvnunk is kell majd az autót, hogy ezeken a „gyilkos” pályákon végig ki tudjon szolgálni bennünket. Ide már nem lesz elég a mi tudásunk, nagy adag szerencsére is szükségünk lesz, hogy végig tudjuk csinálni a futamot defekt- és problémamentesen.

Versenyzőtársainknak gond nélküli versenyzést, a nézőknek pedig jó szurkolást kívánunk!

Kocsis György: Erre az évre sajnos már csak egy murvás verseny maradt a naptárban, amit nagyon sajnálunk, hiszen szeretünk ilyen körülmények között autózni – talán még jobban is, mint aszfalton. Itt tényleg körről körre, méterről méterre változik minden, és ettől válik izgalmassá, igazi versennyé a futam. Aki itt gyorsan és jól tud menni, az tényleg igazi tehetség.

Jelenleg másodikak vagyunk a bajnokságban, és nem is olyan nagy a hátrányunk, de ezt most gyorsan le is kellene dolgoznunk. Ezért úgy gondolom, hogy csak a győzelem lenne elfogadható számunkra Veszprémben. A fiúk alaposan át is nézték a Mitsubishit erre a derbire, és rá is adták a murva szettet, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa.

A szerdai tesztünket követően pénteken és szombaton tréningezni fogunk, valamint az átvételeket csináljuk meg. Az éles küzdelem – Miskolchoz hasonlóan – egy napba lesz sűrítve, ami szerintem nagyon praktikus, nekünk ráadásul jól is jött ki a lépés múltkor. A pályabejárás során derül majd ki, van-e valami újítás a nyomvonalon, de általában minimális változtatást mindig eszközölnek a szervezők. Van azonban egy jó alapitinerünk, amit valószínűleg csak egy kicsit kell majd aktualizálni. Reménykedünk benne, hogy nem fog esni, mert az nagyon keresztülhúzhatja mindannyiunk számításait, és jócskán megnehezítheti a versenyzést. A pára, a meleg és a sár egyaránt próbára tesz embert és technikát is.

Vegyes emlékeim vannak az előző évi veszprémi futamokról, de szeretnénk a szériát most egy győzelemmel folytatni, gazdagítani. A defektekből elég volt Miskolcon, így kibírnám, ha most a gondok elkerülnének bennünket.

Legfrissebb cikkek