Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Küzdelmes versenyhétvégét tudhat a háta mögött Gyarmati Ariel és Kocsis György. A siófoki páros futamát már az első körben egy defekt pecsételte meg, aminek következtében a derbi további részében a hátrányuk ledolgozásáért küzdöttek. Sikeresen – Gyarmatiék végül az ORC abszolút 3. helyét szerezték meg a 25. HELL Miskolc Rallyen, ezzel pedig tovább növelték előnyüket a bajnokságban.

Gyarmati Ariel: Ahogy a verseny előtt nyilatkoztuk is, megpróbáltunk minél alaposabban felkészülni, ezért a már ismert szakaszokat is újra írtuk. A hivatalos program a pénteki prológra kezdődött, amire rengetegen kilátogattak, így szerettünk volna nekik látványosan autózással kedveskedni. Bízunk benne, hogy ez sikerült is, és nem csak mi, de a nézők is jól érezték magukat.

Szombat reggel pedig kezdetét vette az éles küzdelem, és már rögtön az elején egy picit el is taktikáztuk magunkat. Kezdésként nagyon kemény beállítással mentünk ki a szakadó esőbe, így sajnos elég kezelhetetlen volt az autónk. A helyzetet tovább tetézte, hogy az első gyorsasági szakasz egyharmadánál kaptunk egy defektet, így nagyon lassan tudtunk csak lecsorogni a pályáról. Az intermedia, vagyis átmeneti vizes aszfaltra való abroncsok mellé csak egy slick, azaz száraz pályára alkalmas gumit tudtunk feltenni bal hátra, mert csak ilyen pótkereket vittünk magunkkal, így azzal kellett folytatnunk a menetelést az első körben. Olyanok voltunk, mint vaddisznó a tükörjégen, és több mint 2 perces hátrányt szereztünk a többiekhez képest. Innen kellett megkezdenünk a felzárkózást. A Mitsubishin nagyon sokat állítottunk a második kör előtt, valamint a gumiproblémát is megoldottuk, így újra egy jól irányítható kocsi állt a rendelkezésünkre. A körülmények azonban nem tették olyan könnyűvé a menetünket.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a pályák közül a Garadna-Mályinka és a Sáta-Sajómercse szakaszok tetszettek a legjobban. A mozgékony intermedia gumikkal igyekeztünk a küzdelem ellenére is a nézőknek autózni, egy-egy látványos elemet bemutatva a visszafordítókban. A rengeteg baleset ellenére sem volt komolyabb csúszás, így nekünk nagyon bejött ez az egynapos rendszer, jó, hogy nem darabolták fel annyira a hétvégénket. A nap végére az ORC abszolút 3. helyéig sikerült előretörnünk, aminek köszönhetően jó sok pontot zsebelhettünk be a Miskolc Rallyen is. Ezzel tovább erősítettük vezető pozíciónkat a bajnokságban, így valamivel nyugodtabban tudunk készülni a soron következő Székesfehérvár Rallyera.

Kocsis György: Melós verseny volt – de most a szónak nem a klasszikus értelmében. Az autó tette a dolgát, egy hangja nem volt – a megfelelő felkészítést ez úttal is köszönjük a szerviznek –, csak annyi baja volt, amennyit mi okoztunk neki. Bizonyos beállításokkal zsákutcába keveredtünk, de a sorsunkat igazán a defekt pecsételte meg. A slick pótkerékkel az autónk teljesen bizonytalanná vált, így az első kör maradék három szakaszának teljesítése az időeredményekben úgy ütközött ki, mintha további három defektet kaptunk volna minden egyes gyorson. Minden méterért megküzdöttünk, hogy be tudjuk vinni a Mitsubishit a szervizbe – ez pedig rengeteget kivett belőlünk nem csak fejben, de fizikailag is.

Egy eléggé hosszú hajrát kellett vívnunk ahhoz, hogy a hátrányunkat ledolgozzuk, de úgy voltunk vele, hogy minden egyes pontért érdemes küzdenünk, hiszen messze van még az év vége, és sose lehet tudni, min múlhat a bajnoki cím sorsa. A reggeli elkeseredésünket így gyorsan levetkőztük, és motiváltan álltunk oda a szakaszrajtokba a nap további részében, Meg is lett az eredménye – ezzel a 3. hellyel pedig most nagyon elégedettek vagyunk. Az viszont egyértelműen látszik, hogy nem lesz könnyű menet ez a bajnokság, többen is potenciális várományosai lehetnek a 2019-es bajnoki címnek, és ők is mindent megtesznek majd a győzelemért. Rendesen meg kell majd izzadnunk az elsőségért – összességében, illetve futamról futamra is.

Mostantól már a Székesfehérvár Rallyeval foglalkozunk, ami a sorozat következő fordulója lesz, június 9-10-én, miután a szombathelyi futamot törölték a versenynaptárból. Az autó meg fogja kapni a szokásos revíziót, sőt, talán egy kis plusz fejlesztést is, mi pedig megpróbálunk minél többet rápihenni a folytatásra.

Köszönjük szépen partnereinknek, a csapatunknak és a rendezőknek, hogy itt lehettünk, és egy sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött! A szurkolóknak pedig hálásak vagyunk a hétvégi bíztatásért!

Legfrissebb cikkek