Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 25. Miskolc Rallye egyetlen versenynapba sűrítette a máskor legalább kétnapos programot, hiszen mind a 154 versenykilométert bő 12 óra alatt kellett teljesíteni. A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci a 12 gyorsasági szakaszból 7-et megnyerve végül a 2. helyet szerezte meg.

"A gyorsasági szakaszok nagyobb részén mi voltunk a leggyorsabbak, egész nap nagyon jól dolgozott a csapat, de néhány hiba miatt végül a második helyért járó pontokkal térhetünk haza Miskolcról." - foglalta össze röviden a nap történéseit Frici.

A verseny már pénteken elkezdődött a népkerti salakpályán, ahol az R5-ös autók már sötétben, villanyfényben gurulhattak az arénába.

"Szerencsétlenül indult számunkra a prológ, ugyanis a rajtvárakozó és a rajt között defektet kaptunk. A prológot így csak lassan teljesíthettük, pedig szerettünk volna a közönség kedvében járni egy látványos autózással, de ez idén elmaradt. Szombat reggel újult erővel vágtunk neki az igazi versenynek. Az első gyorsasági szakasz rajtjában picit korábban indultam a kelleténél, és ezért 10 másodperc büntetést kaptunk. Innen kellett a többiek nyomába erednünk, de jól sikerült a gumiválasztásunk, ezért és a jó tempónak köszönhetően a vizes pályákon több szakaszgyőzelmünk is volt". - mondta Frici

"A nap közepére átvettük a vezetést, amikor a sátai gyorsaságin, a pálya 1/3-ánál elment az erő az autóból. Kiderült, egy szenzor hibásodott meg, ezért kapcsolt vészüzemmódra az elektronika. Visszaestünk a 2. helyre. Szerencsére volt nálunk megfelelő alkatrész, így a következő szakaszt meg is tudtuk nyerni. A harmadik körre kockáztattunk a gumiválasztással, ami nagyon jó döntés volt, - köszönet a Hankooknak - ugyanis szakaszgyőzelemmel kezdtünk. Úgy éreztük, nagy esélyünk van ledolgozni a hátrányunkat, de a következő hosszú gyorsasági felétől ismét előjött az üzemanyag problémánk. Két gyorsaságival a vége előtt már túl sok esélyünk nem maradt a győzelemre, de azért mindent megpróbáltunk. A dobogó legfelső fokára már nem sikerült felkapaszkodnunk, be kellett érnünk a 2. hellyel." - részletezte a versenynap eseményeit Bagaméri Laci.

"Hosszú és élvezetes versenyen vagyunk túl, úgy érzem, mi mindent megtettünk a sikerért. A tempónk egész nap jó volt, amikor jól működött a kocsi, nagyon élveztük a versenyzést. Mi nyertük a legtöbb gyorsasági szakaszt, de a technikai hiba sajnos bármikor előfordulhat. Most ezzel az eredménnyel kell beérjük, de a második helyért járó pontok is sokat érnek! Gratulálunk Feriéknek a győzelemhez!" - tette hozzá Frici.

Az Országos Rallye Bajnokság június 7-9. között Székesfehérváron folytatódik.

Legfrissebb cikkek