Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alig egy hónappal az egri győzelem után, újabb kihívás előtt áll a Gyarmati Ariel, Kocsis György kettős. A siófoki páros a soron következő Miskolc Rallyen áll rajthoz hétvégén. Igazi erőpróba lesz ez az egész mezőny számára, hiszen egy nap alatt kell majd teljesíteniük - etapokkal együtt - több mint 400 kilométert. Gyarmatiék és a Mitsubishi Lancer Evo IX-es azonban készen állnak a megmérettetésre, és újabb győzelemre törnének.

Gyarmati Ariel: Igyekeztünk minél jobban felkészülni az idei bajnokság 2. fordulójára, a Miskolc Rallyra, amit most hétvégén, április 26-27-én rendeznek meg. Csütörtökön a pályabejárással és gépátvétellel veszi kezdetét a hivatalos program, de délutánra hivatalosak vagyunk még egy promóciós gokartozásra is, ami lassan már tradíciója lesz ennek a futamnak. A nézőknek majd péntek este, a Miskolc Arénában mutatkozunk be, a salakos prológ keretében, ahol szeretnénk egy látványos autózással szórakoztatni őket, illetve magunkat is.

A szombatunk viszont elég sűrű lesz, hiszen erre a napra tömörül az egész éles verseny. Kora reggel kezdünk majd, és egészen sötétedésig fogunk autózni, ugyanis 12 gyorsasági szakaszt kell majd teljesítenünk aznap, ráadásul viszonylag hosszú köröket.

Az előrejelzések szerint borús, csapadékos időnk lesz a hétvégén, így kulcstényező lesz a megfelelő gumiválasztás. Csalóka lehet a helyzet, hiszen elképzelhető, hogy míg a hegy egyik felén esni fog az eső, addig a másikon száraz körülmények lesznek. Ez pedig az egész mezőny számára nagy kihívást fog jelenteni. Egy kicsit a szerencsére is kell majd hagyatkoznunk, meglátjuk, kinek melyik gumitaktika jön majd ki jobban.

Az egri taktikát szeretnénk most is folytatni: inkább a biztosra mennénk, ugyanakkor nagyon tempósan kell majd autóznunk, hogy tartani tudjuk a lépést a többiekkel. Bízunk benne, hogy sikerül dobogós helyezést elérnünk, hogy a bajnokságban vezető pozíciónkat meg tudjuk tartani.

Kocsis György: Nagy izgalommal várjuk a hétvégi derbit, hiszen ez most egy új típusú erőpróba lesz abból a szempontból, hogy egy nap alatt kell majd teljesítenünk egy kétnapos verseny távját. Kíváncsiak vagyunk, hogyan tudunk majd ennek megfelelni, mennyire fog leterhelni bennünket és az autót. Magát a kezdeményezést amúgy díjazzuk, 150 versenykilométert gond nélkül lehetne teljesíteni egy nap, csak eddig még nem próbálta ezt senki – most lesz a főpróbája. Bízunk benne, hogy jól sikerül, és akkor a jövőben több rendező is eszerint osztja majd be az időtervet.

A kijelölt szakaszok ismerősek lesznek, navigációs szempontból vérfrissítés lesz, de az Egerben bevált módszerünket most is tovább visszük, és újra írjuk az itinereket. A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt, valamint a Garadna-Mályinka szakaszokra kell majd kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnünk, mert eddig valamiért sosem sikerült rajtuk igazán jó időt autóznunk. Most ennek a kijavításán fogunk dolgozni.

A felkészülés a győzelem jegyében zajlott, de már akkor sem leszünk szomorúak, ha felállunk a dobogóra, vagy a lehető legtöbb pontot gyűjtjük, bespájzolva előre, hiszen hosszú még az év…

Legfrissebb cikkek