Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két héten belül két különböző bajnokságban mutathatta meg képességeit Krózser Menyhért, az MHH Kart Team versenyzője.

Míg február közepén a ROK sorozat Winter Cupján vett részt, egy héttel később a legerősebb gokartbajnokság, a WSK Masters Series második futamán állt rajthoz.

A mezőny ezúttal is parádés volt, hisze a Mini kategóriában 32 ország 108 versenyzője vívott meg egymással.

Menyát az időmérőn motorhiba hátráltatta, ami miatt csak az 56. lett. Így mind az öt előfutamon a 19-20. helyről rajtolt. Az első előfutamon még nem sikerült elhárítani a motorhibát, a másodikon ütközés miatt beesett a spoilere és büntetést kapott. Az utolsó három előfutamon azonban szárnyalt és több helyet javítva kétszer 10. egyszer pedig 12. lett.

Az A elődöntőben nem sikerült megismételnie zseniális rajtjait, de így is tíz helyet javítva ért célba. Sajnos ebben a futamban is ütközésbe keveredett, ami miatt öt másodperc büntetést kapott és a 27. helyen végzett, amivel nem jutott döntőbe.

„Kaptunk hideget és meleget is a hétvégén – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A motorhiba az időmérőn sok mindent eldöntött, ami miatt az előfutamokban Menya hátrább rajtolt, ráadásul az első két előfutama nem is sikerült, de nem adta fel.

Mentálisan nagyon sokat erősödött tavalyhoz képest. Ezt megmutatta az elődöntőben is, ahol egy rossz rajt után ugyanúgy tíz helyet javított, mint az előfutamokban.

Elégedettek lehetünk a teljesítményével, de egy kicsit több rámenősséggel ennél sokkal jobban is szerepelhet, viszont a fejlődésében megvan a folytonosság, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a szezon hátralévő részével kapcsolatban.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini
Résztvevők: 108 (32 ország)
A elődöntő: 27. (34-ből)
Kvalifikációs futamok összesítve: 39. (108-ból)
BD előfutam: 10. (34-ből)
BC előfutam: 10. (36-ból)
BF előfutam: 12. (36-ból)
BE előfutam: 23. (36-ból)
BA előfutam: 18. (36-ból)
Időmérő összesítve: 56. (105-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ
www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek